Mutlu Dervişoğlu

Mutlu Dervişoğlu

Maç kazanmaya devam

Geçirdiğimiz pandemi dönemi maalesef Trabzonspor açısından çok da iç açıcı geçmedi. Hatta bu yılki beklentilerin çok uzağında yapılan başlangıç tüm camiada karamsar bir hava bıraktı. Teknik direktör değişikliğinden sonra arka arkaya kazanılan maçlar en azından camiada sessizliğin hakim olmasını sağladı. Puanlar diyorum zira ortaya konulan oyun performansı Abdullah hoca dahil kimseyi tatmin etmediği de bir gerçek. Ortalama puan olarak Abdullah Avcı yönetiminde şampiyonluk puan ortalamasını yakalayan takım oyun olarak hala istenilen düzeyde gelişim gösterememiştir. Geçen haftaki Galatasaray mağlubiyeti ve teslimiyetçi oyun yine akıllara soru işaretleri getirmedi değil.

Maça bu ortamda hazırlanan Trabzonspor’u, en etkili oyuncularının cezalı olduğu sakatlıkların da etkisiyle haftalar ilerledikçe sezon başı performansından uzak bir Karagümrük bekliyordu. Hemen hemen aynı dizilişte sahaya yerleşen iki takımdan Trabzonspor bundan önceki haftaların aksine rakibi karşılamadaki referans çizgisini biraz daha öne çıkardı. Fakat burada istenilen kompakt yapı ve rakibe baskıdaki çoşkudan uzaktı. Bu yılın en büyük problemlerinden olan topa tempo vermede de yine zorlandı. Bununla birlikte rakibin saha içi oyun şefinin de sakatlanması oyun kurmadan daha çok agresif savunma ve kazanılacak toplarla hızlı çıkışlara kaldı ama etkili silahı N’Dao nun yokluğunu çok hissettiler.

Devre arası konuşmalar ve erken gelen gol biraz daha Trabzonspor’a özgüven verdi. Burada rakibin de çok fazla silahının olmaması bir avantajdı. Genel anlamda Ekuban ve Wakaeeme nin bireyselliklerinin belirleyici olduğu Trabzonspor hücumları, oyuncular arası uyumdan uzak olunca tabelaya yansımadı. Geçen yıldan beri Trabzonspor’un üretkenliğinin en önemli mimarları olan bu ikili gerçekten ligimiz için takımımız adına büyük bir şans. Dizilişte Ekuban’ın çizgide değil de forvet arkası pozisyona yerleştirilmesinin üretkenliğin tabelaya yansımasına da katkısı olacağına inanıyorum. Bu formasyon muhtemel bir bloklar arası mesafenin açılmasını sağlayabilir ama Abdullah hoca tam da bunun için burada değil mi? Trabzonspor, Rizespor maçının ardından Avcı döneminde en çok şut attığı (14), korner(8) kullandığı bir maçı geride bıraktı. Şu ana kadar orta sahadan hiç bahsetmedim sona bıraktım. Takımın bu yılki en büyük sorununun bu bölgede olduğu aşikar ne topa tempo vermesi, pasla adam veya blok geçmede çok başarılılar ne de drilblingle mesafe kat etmede! Bu bölgeye devre arası transfer yapılacağı da gelen duyumlar arasında zaten. Sanırım forvet takviyesi de gündemde. Ama bence geçen yılın gerisinde performans sergileyen oyuncuların tekrar kazanılması da ciddi bir transfer katkısı sağlayabilir.

Maçın iyilerine gelince Ekuban ve Wakaeme yi ön plana çıkarmak gerek ve uzun bir aradan sonra görev alan Majeed’i de tebrik etmek lazım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.