Zekeriya Beyaz kimdir? Zekeriya Beyaz neden öldü?

84 yaşındaki Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz kimdir, neden öldü, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

Zekeriya Beyaz kimdir? Zekeriya Beyaz neden öldü?

ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

1 Mart 1938'de Gaziantep'te doğan Zekeriya Beyaz, eğitim hayatına burada başlayarak ilk öğrenimini bitirmesinin ardından orta öğretimini ise Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

1 Mart 1963'te Nizip Ulu Camisi'nde imam hatip olarak göreve başlayan Zekeriya Beyaz,  İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü 1972 yılında bitirdi. Sonrasıdna ise Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde  imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük yaptı.

Zekeriya Beyaz kimdir? Zekeriya Beyaz neden öldü?

"İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna Göre Evlenme" teziyle yüksek lisans alan Beyaz, "İslam Hukukuna ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı" konulu teziyle de doktora diploması aldı.

Medyanın da içinde yer alan Zekeriya Beyaz yazarlık ve köşe yazarlığı yaptı. 1991'de sosyoloji alanında doçent, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümünde profesör unvanı aldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 2000-2003'te dekanlık yapan Beyaz, o dönemin ünlü ekran yüzlerinden biriydi. 2005'te yaş haddinden emekli olan Prof. Dr. Beyaz, evli ve 5 çocuk babasıydı.

ZEKERİYA BEYAZ NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü ilahiyatçı Beyaz,  Esenler'deki Özel Güney Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde aspirasyon pnömonisi nedeniyle 18 Mart'ta tedavi altına alındı. Alzaymır hastası da olan Beyaz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Zekeriya Beyaz kimdir? Zekeriya Beyaz neden öldü?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi