Kurumsal E-Posta Nedir, Nasıl Alınır?

Kurumsal e-posta, bir diğer ismi ile kurumsal mail, işletmelerin kurumsal kimliğini ön plana çıkarabilmesi için kullanabilecekleri bir hizmettir.

Kurumsal E-Posta Nedir, Nasıl Alınır?

Markaların ve işletmelerin özellikle ilk izlenimlerinin daha olumlu bir hale gelmesine yardımcı olan kurumsal e-posta kullanımı, aynı zamanda karşı tarafa daha güvenli bir imaj çizer.

Kurumsal E-Posta Nedir, Nasıl Alınır?

Daha profesyonel işler yapmak isteyen işletmeler kurumsal e-posta hizmetini tercih etmektedirler. Kurumsal e-postalarda işletmeye ait bir alan adı uzantısı bulunur. Böylelikle bireysel bir e-posta kullanmak zorunda kalmayan markalar, hem kendi iç yazışmalarında hem de müşterilerle olan iletişimlerinde bir kolaylık sağlamış olurlar. Aynı zamandan ücretsiz bir e-posta sağlayıcısı kullanmak yerine kurumsal e-posta hizmetini tercih eden firmalar, işletmelerini veri ihlallerinden ve veri kaybından da korumayı başarırlar.

Daha güvenlikli olan Kurumsal e-postaların tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi de budur. Kurumsal e-postaların başka bir avantajı ise, gönderilen her postada şirket isminin bulunmasından dolayı markanın tanıtımına yardımcı olmasıdır. aşamasında genellikle çalışanların adı.soyadı@şirketismi.com şeklinde düzenlenir. Daha büyük ölçekli işletmelerin farklı departmanlarına göre farklı iletişim postaları da olabilir. Örneğin, satın alma departmanı için satınalma@şirketismi.com şeklinde bir posta hesabı kullanılabilir. 

Kurumsal E-Posta Oluşturmak için Neler Gerekiyor? 

Günümüz dünyasında müşteriler, olası sorunlarda veya soruların çözümünde işletmelerle hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurabilmek istiyor. Bu, bir işletme olarak bir e-postaya sahip olmayı mutlak bir gereklilik haline getirmiştir. Sanılanın aksine kurumsal bir e-postaya sahip olmak için çok uzun süreli adımlar gerekli değildir. 
Bir işletmenin kurumsal e-postaya sahip olabilmesi için öncelikle bir alan adına ihtiyaç duyulur. Alan adı en basit tanımıyla bir web sitesinin adresidir ve kurumsal postanın da temelini oluşturur. Bu nedenle kurumsal e-posta hizmeti kullanmak isteyen firmanın direkt olarak adını içermeli ya da firma adına mümkün olduğunca yakın olmalıdır. Alan adını oluşturan firmalar daha sonrasında bir e-posta hosting sağlayıcısı seçerek sürece devam ederler. Bu firmalar için bir karar verme sürecidir. Birçok hosting sağlayıcısı, verdiği hizmet aracılığıyla ücretsiz veya indirimli e-posta hizmetlerine erişim sağlayacak bir e-posta ortağıyla çalışmaktadır.
Bu noktada web hosting hizmetlerinden yararlanan işletmeler, bu hizmetlerle beraber standart bir e-posta hizmetine de ulaşabilmektedir. Yine de büyük ölçekte iş yapan firmalarda standart e-posta hizmetleri yeterli performansı göstermekte eksik kalabileceği için bir hizmetinden de yararlanmakta fayda vardır. Bunun başlıca sebebi, standart e-posta hizmetlerinde belki de yüz binlerce kullanıcının aynı posta sunucusunu kullanması ve bundan dolayı ortaya çıkan gecikmelerdir. 

Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Alınır? 

Kurumsal e-posta oluşturmak için gerekli işlemler yapıldıktan sonra kurumsal e-postanın alımında dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. İlk olarak kurumsal yapıda daha aktif katılımı olan kişilerin belirlenmesi ve bu kişilerin postalarının öncelikli olması önemlidir. Daha sonra işletmenin kurumsal e-posta kullanımında gerekli olabilecek farklı departman ve hizmetler belirlenmeli ve bunlara istinaden de posta adresleri oluşturulmalıdır. 

Kurumsal E-Posta Adresi Nasıl Seçilir?

Bir alan adı ve firmanın ihtiyacına uygun bir hosting hizmeti seçildikten sonra Natro’nun ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış farklı kurumsal e-posta paketlerinden bir tanesini seçerek işlem tamamlanabilir. Bu noktada uzman kadro, kullanıcılarının en sağlıklı hizmeti alabilmesi için mevcut paketleri birbiriyle karşılaştırır. Aynı zamanda kullanıcıları ile iletişim halinde olarak en doğru hizmetten faydalanabilmesine yardımcı olur. 

Kurumsal E-Posta Nedir, Nasıl Alınır?

En İyi Kurumsal E-Posta Barındırma Servisi Hangisidir?

Natro XMail Kurumsal, Kurumsal E-Posta hizmetini kullanmak isteyen işletmeler, firmalar ve markalar için alanında uzman kadrosu ve Türkiye’de lider hale gelmiş olmasıyla en sık tercih edilen Kurumsal posta hizmeti sağlayıcısı haline gelmiştir. 50 GB disk alanı ile, firmalara Kurumsal itibarını olumlu gösterebilmek ve geliştirebilmek için eşsiz bir fırsat sunan XMail Kurumsal Posta aynı zamanda beraber çalıştığı firmaların dosya eki silmesine gerek kalmadan 600.000’den daha fazla ileti saklayabilmesine de olanak sağlamaktadır.

XMail Kurumsal’ı kullanan markaların sahip olacağı bir başka avantaj ise güvenli altyapı hizmetidir. Büyük ya da küçük ölçekli olmaları fark etmeksizin tüm markalara yüksek güvenlik sağlanır. E-posta aracılığıyla iletilen hiçbir dosyanın üçüncü bir kişiyle paylaşılmamasının garantisini sağlamaktadır. Kurumsal bir e-posta ile markalarına prestij katmak isteyen kullanıcılar için çok önemli olan güvenlik meselesi böylelikle bir sorun olmaktan çıkmıştır.

Firmaların, şirketlerin XMail’i tercih ederek elde ettiği başka bir avantaj ise kurumsal ihtiyaçlarına yöneliktir. Kurumsal bir firmanın ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış olan bu hizmetle beraber için erişilebilir ortak adres defteri, ortak dosya alanı ve paylaştırılabilir takvim özelliği sağlanır. Senkronize bir biçimde tüm kullanıcıların bu özellikleri kullanmasına olanak sağlar. Özellikle çalışan sayısının fazla olduğu firmalar için sağlanan bu hizmet çok büyük bir avantajdır. 

kullanmak isteyen firmalar için spam kontrolü de büyük önem arz etmektedir. Bu noktada XMail’in gelişmiş kontrol mekanizmaları, %100’e yakın bir başarı göstererek kullanıcıların istenmeyen gönderileri almasını engeller. Belirli sıklıkta kontrol sağlayan bu yüksek performanslı mekanizmalar sayesinde, kullanıcılar gönül rahatlığıyla postalarının güvende olduğuna emin olurlar. 

Sektördeki en gelişmiş hizmetleri sunulmasıyla birlikte lider hale gelmiş olan Natro Kurumsal posta için de benzer şekilde kendine özgü mekanizmaları ve kullanıcılarına sunduğu sınırsız desteklerle firmaların ilk tercihi haline gelmiştir. Kendi ihtiyaçlarına uygun ve çok gelişmiş hizmet alabileceklerini bilen kullanıcılar kurumsal posta hizmeti için de Natro’yu tercih etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem