Diğer

Diğer

Sizi rahatsız edenlerden kurtulun!

Sosyal medyada insanlara rahatsızlık veren hususlar arasında biri olan fake ve parodi hesaplardan kurtulma  yollarını araştırıp sizinle paylaşma gereğinde bulundum. Maalesef twitter bazında düşünüldüğünde, twitter'da her 10 hesaptan 4 fake hesap olarak açılmaktadır, twitter'in herhangi bir yaptırımı bulunmadığı için bu hesaplar insanları taciz etmekte, rahatsızlık vermekte ve sosyal medya kullanım şevkini sıfıra çekmetedir. 

Facebook'ta bu durum yaşandığı dönemlerde, facebook yönetim ekibi, hesapları açarken daha fazla gerçek bilgiye erişmek için  bilgileri denetleyen bir yazılım geliştirdi. Bu yazılın, sizin profilinizi analiz ediyor, eksik olan kısımları sizden tammalamanızı istiyor, şayet bu eksilikleri tamamlamamanız durumunda hesabınızı kilitliyor, sizden eksik olan evraklarınızı tamamlamadınız halinde tekrardan  hesabınızı aktif ediyor, yoksa hesabınız sonsuza kadar kilitliyor kalıyor. 

Facebook'un böyle bir uygulaması varken twitter'da hiçbir şey olmaması biraz üzüntü verici. Twitter'da bazı önlemler mevcut bunlar, telefon numarası ekleme ve eposta adresi güncelleme, şayet bunları yapmamanız durumunda  hesabınızı askıya alıyor. 

Twitter'da sizi rahatsız eden veya taciz eden bir hesaptan kurtulmak için, birebir  şikayet etmelisiniz. 

Peki nereden şikayet edeceğiz? 

Kullanıcının profile giderek, 3noktaya tıklayınız, orada görünen bildir butonunu kullanarak şikayet edebilirsiniz. Şikayet ettiğiniz hesap mutlaka incelemeden geçiyor, haksız yere hesap şikayet etmekten kaçının. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR