Cenap Serdar

Cenap Serdar

Kupa ve Trabzonspor Gerçekleri

Ankara'daki kupa maçı sonrası Trabzıon'a dönerken traik kazası sonucu hayatlarını kaybeden değerli kardeşlerime Allah'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Tüm Trabzonspor taraftarlarına da ayrıca başsağlığı diliyorum.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor özellikle ikinci yarıda mükemmel bir oyun çıkardı ancak son vuruşlar ve hakem faktörü ortaya çıkınca maalesef Kupaya veda edildi.
Oyunun genelinde her alanda baskılı bir futbol sergileyen Trabzonspor’da özellikle Volkan’ın kaybettiği toplarda çok zor anlar yaşandı. Kaleci Tolga’nın muhteşem kurtarışları olmasaydı belki de ilk yarıda maç bitmiş olacaktı.
Trabzonsporlu tüm futbolcular ilk yarı skorunu değiştirmek için ikinci yarı fizik üstünlüğünü de ele alarak tüm güçleriyle saldırdılar ancak sonucu değiştirecek golü bulamadılar.
Tolunay hoca Volkan’ı biraz daha erken değiştirebilseydi belki istediği sonuca ulaşabilecekti ancak ne hikmetse çok sabretti, Volkan’ın yedek kulübesine gelişi sırasında yapmış olduğu hareketler ise hiç de şık değildi, ey Volkan bir sezon boyunca ne yaptın? kaç maç kazandırdın takıma? diye sorarlar adama, bir sezon boyunca doğru dürüst iyi oynadığın bir maçını hatırlamıyorum belki hocalar belki de kendinden kaynaklı sorunların olabilir hatta bir çok konuda haklıda olabilirsin ancak oynadığın ve ekmeğini yediğin takım Trabzonspor bu nedenle kulübe ve taraftarlara daha saygılı olmak zorundasın. Ayrıca Tolunay hocanın senin bu hareketin sonrası seni savunma adına düştüğü durumu gördün yazık değimli hocaya,
Maçın hakemi verdiği ve vermediği kararlarla maçı katletti. Cesaret edip gösteremediği kartlar ve Mehmet Topal’ın Aykut’un çenesini sıkıp itmesini es geçmesi maçın sonuna en az 5-6 dakika eklenmesi gerekirken 3 dakika uzatması herhalde Trabzonspora karşı olan duygularını açıkça ortaya koymuştur. Gelecek sezon eğer bu hakemler ile lig devam edecekse yandık Osman türküsünü şimdiden söylemeye başlasın diğer Anadolu takımları.
Ey hakem kardeşim maça başlarken dua ediyorsun adaletli olayım diye ama senin içine şeytan kaçmış yaptığın dua ile uygulamaların nedense çok ters orantılı bu bakımdan önce içindeki şeytanı çıkar ve düdüğünü bir kenara bırakarak emekliye ayrıl benden sana naçizane bir uyarı, bu gidişle sen ve senin gibiler belki kişilerin elinden kurtulursunuz ancak bu kadar inançlıysan sende bilirsin ki kul hakkı ile Allahın huzuruna çıktığınızda sığınacak kimseniz olmayacak.
Maçın 61 dakikası yaklaştığı sırada kutlama için hazırlanan Trabzon taraftarını, görevli polisler sanırım büyük tehdit olarak algılayıp hemen savunma pozisyonu aldılar. Korkma polis kardeşim Trabzon taraftarı polisi de sever vatanını da başına vurup elindeki ekmeği alıp rahatça yiyebilirsiniz.
Asıl düşünülmesi gereken konu bir spor karşılaşmasında bu kadar güvenlik önlemi gereklimiydi, bu aşırılık taraftarları daha da tahrik etmez mi, bu kararları alan yöneticilerin daha dikkatli olmaları gerekir. Sanırım sayın Başbakanın *statlarda bundan sonra polis görevlendirilecek* sözlerini, birileri yağcılık olsun diye çok abartmış.
Trabzonspor, kupa maçını biraz da dış etkenler vasıtasıyla kaybetti, yani Trabzonspor’un Tür Futbolunda artık eski güçlü lobisinin tamamen bittiğini açıkça gördük.
Önümüzde Kongre var ve maşallah bir çok Başkan adayı yönetime talip, başkan adaylarının görsel ve yazılı basındaki açıklamalarına baktığımda hala yok ablem değişecek, yok forma değişecek açıklamaları almış başını gitmiş, bunları geçin kardeşim siz önce Trabzon sporumuzun Türk futbolundaki eski masa başı gücünü geri alabilecek misiniz bana ve tüm camiaya onu söyleyin ve sözünü verin yoksa gerisi boş laflar, ayrıca Trabzon sporun kongreye bu kadar çok borçla girecek olması ve adayların bu borcu bilerek aday olmaları da düşündürücü, bu kadar para nereye gitti ne yapıldı mevcut yönetim sanırım bunu kongre sırasında açıklar.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR