TRT’nin Trabzon'da harika çocukları

TRT geleceği inşa ediyor.

TRT’nin Trabzon'da harika çocukları

2005 yılında faaliyete geçirilen TRT Trabzon Radyosu TSM Çocuk Korosu, 14 yılda birçok öğrenci yetiştirdi. Sene başında yapılan sınavla alınan öğrencilerin yanı sıra geçen yıldan ve bir önceki seneden devam eden öğrencilerle birlikte toplamda 40 mevcutla çalışmalarını sürdürüyor.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar Okur ve müzik öğretmeni Cemal Zihni Erenel önderliğinde her hafta Cumartesi günleri 13-16.00 saatleri arasında TRT binasında büyük bir şevkle çalışan öğrenciler, 23 Nisan haftasında verecekleri konsere hazırlanıyor. Bu konserde çocukların yaşları ve ses sınırları düşünülerek özel bestelenmiş TSM eserleri seslendirilecek. 

TRT’nin Trabzon'da harika çocukları

Küçük yaştan beri müzikle uğraşan, çeşitli müzik derneklerinde sazende olarak görev yapan, birçok şarkıyı musikimize kazandıran Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Cemal Zihni Erenel bu güne kadar sayısız yetenekli öğrenci yetiştirdiklerini ve hiçbirisinin TRT’den kopamadığını ifade ederek, “Öğrencilerimizi sene başında yaptığımız sınavlardan seçtik. Aralarında geçen yıl ve bir önceki yıllardan kalan öğrencilerimizde var. Müzik kulağı olan herkes elbette korist olabilir. Gönül istiyor daha çok başvuru olsun. Sınavlara daha çok öğrenci gelsin ve biz seçmekte zorlanalım. Ama ne yazık ki sayı az oluyor ve biz onların içerisinden yeteneklileri, müzik kulağı iyi olanları seçiyoruz.  Önümüzdeki yıllarda daha çok sayı olmasını arzu ediyoruz. Ama biz mevcut velilerimizden çok memnunuz. Çünkü çok ilgililer” diye konuştu. 

TRT’nin Trabzon'da harika çocukları

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi Serdar Okur da sınavdan geçen öğrencilere ses ve solfej nota eğitimiyle birlikte beraber söylemeyi ve iyi bir korist olmanın gerekliliklerini öğrettiklerini belirterek, “Bu onların sosyal anlamda davranışsal özelliklerine de katkı sağlıyor. Birçok çekingen öğrencimiz koronun içerisinde kendini bulma fırsatı buluyor ve onları aynı zamanda topluma da kazandırıyoruz. Okul sadece sayısal ya da sözel anlamda bir şeylerin öğrenildiği eğitim-öğretim yuvası değil. Sosyal etkinliklerinde olması gerek. Bu anlamda bu duyarlılığı gösteren velilerimizi tebrik ediyoruz. Çünkü öğrencinin bu anlamda beynini dinlendirmede özel araçlara ihtiyacı var. Bu etkinliklerle farkında olmadan diğer derslerinin de yükseldiğini görüyoruz” dedi.

TRT’nin hali hazırda TSM-THM çocuk korolarının yanı sıra, Çok Sesli Çocuk Koroları ve Gençlik Koroları da bulunuyor.

TRT’nin Trabzon'da harika çocukları

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler