Trabzon'da kitap dağıtımı yapıldı!

2009 yılında başlatılan ''1000 Köye 100 Bin Kitap'' projesinin kapsamı genişletilerek sürdürülen ''2500 Köye 250 Bin Kitap'' projesi çerçevesinde düzenlenen dağıtım töreni, Trabzon'da Park Restoran'da gerçekleştirildi. Törende konuşan Trabzon Tarım İl Müd

Trabzon'da kitap dağıtımı yapıldı!

2009 yılında başlatılan ''1000 Köye 100 Bin Kitap'' projesinin kapsamı genişletilerek sürdürülen ''2500 Köye 250 Bin Kitap'' projesi çerçevesinde düzenlenen dağıtım töreni, Trabzon'da Park Restoran'da gerçekleştirildi.

Törende konuşan Trabzon Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, tarım sektörünün Türkiye için gerek ekonomik gerekse sosyal bakımdan en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayarak, ''Tarımın temel fonksiyonu, insan hayatının devamını mümkün kılan gıda maddelerinin üretimidir. Bu yönüyle tarım, ülkemizde sadece 2.3 milyon üreticiyi değil, 73 milyon tüketiciyi, hatta birçok dünya ülkesini de doğrudan ilgilendiren bir sektördür'' dedi.

Ülke tarımının çeşitli etkinlikler ve oluşturulan projelerle desteklenmeye çalışıldığını, çiftçilerin bilinçlendirildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Çiftçilerimizin sosyal ve ekonomik seviyelerinin yükseltilmesini sağlamak, tarladan sofraya güvenli gıda üretimine destek vermek, yeni bilgi ve teknolojileri teknik personelimiz ve tarım danışmanlarımız vasıtasıyla çiftçilerimize ulaştırmak amacıyla ilki 2009 yılında başlatılan '1000 Köye 100 Bin Kitap' kampanyası, bu yıl da '1500 Köye 150 bin kitap' sloganıyla devam ediyor. Toplam 2500 köyde 250 bin kitap ilgilileri ile buluşacaktır. Kitaplarda, fındık üretiminden çaya, kivi yetiştiriciliğinden çileğe, organik tarımdan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik çok değişik konular işlenmiştir.''

Denizbank Karadeniz Bölge Müdürü Seyfi Doğan Atakent ise sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde imza attıkları kampanya ile tarıma sağladıkları finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destek verdiklerini, üretimin daha verimli yapılabilmesi için üreticilerin bilinçlendirilmesine çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, tarımsal içerikli 100 kitaptan oluşan ve Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında görev yapan personele yönelik hazırlanan ''tarım bilgi setleri'' Trabzon'un köylerinde çalışan 19 kişiye dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler