Trabzon Devlet Tiyatrosu'ndan 2018'e yeni oyunla merhaba

30 yılı geride bırakan Trabzon Devlet Tiyatrosu, 2017 yılının son günlerinde yeni bir oyunla 2018'e 'Merhaba' demeye hazırlanıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'ndan 2018'e yeni oyunla merhaba

30. yılını kutlayan Trabzon Devlet Tiyatrosu Behiç Ak’ın yazdığı Necdet Mert Hürol’un yönettiği ‘Küçülecek Yer Kalmadı’ adlı oyunla yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

28 Aralık 2017 tarihinde prömiyer yapacak olan oyunun Yönetmen Yardımcılığı Uğur Keleş, Dekor Tasarımı Sinan Sungur, Işık Tasarımı Nihat Bahar, Kostüm Tasarımı Esra Selah Müziği ise Cem İdiz tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu yeni oyunda ise Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Mahir Elvan, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Gülendam Rümeysa Sağlam, Erkan Akçelik ve Yaman Tabakoğlu rol alıyor.


Trabzon Devlet Tiyatrosunun yeni oyunun konusu ise; şehir hayatından kaçıp köye yerleşen adam ve kadının evine, hemen yanlarındaki mor salkımlı evin fiyatını öğrenmek için bir misafir gelir. Bu beklenmedik misafirle sohbet etmeye başlayan çift kendilerini şehir ve köy hayatını kıyaslarken bulurlar. Yaşamın engellenemez büyüme hızına karşın daha sınırlı bir hayatın vereceği mutluluğu konuşurlar.

Küçülecek Yer Kalmadı, evrenin acımasız büyüme isteğine ve büyüdükçe artan düzensizleşme eğilimine karşı direnebilmek gerektiğini anlatan mizah dolu bir oyun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat