Trabzon'da muhteşem gece!

Haber61.net'in sevgili Yazarı Hüseyin Avni Danyal, bu kez Haluk Ongan'ın gelini Zerrin Ongan ile birlikte kurdukları Tiyatro CEF ile Trabzon ve Rize'ye turneye geldi. Dün akşam da Trabzon'da sergiledikleri oyunla izleyenleri hayran bıraktılar. Trabzon eşs

Trabzon'da muhteşem gece!

Haber61.net'in sevgili Yazarı Hüseyin Avni Danyal, bu kez Haluk Ongan'ın gelini Zerrin Ongan ile birlikte kurdukları Tiyatro CEF ile Trabzon ve Rize'ye turneye geldi. Dün akşam da Trabzon'da sergiledikleri oyunla izleyenleri hayran bıraktılar.

Trabzon eşsiz bir akşama şahitlik etti. “Letafet” adlı oyunu daha önce de gündeme getirmiştik. Merakla beklenen oyun bu akşam Trabzon Haluk Ongan Devlet tiyatrosu sahnesinde seyircileriyle buluştu. Oyunun konusu adı da üzerinde olduğu gibi bir kadının hoşluğuna, güzelliğine, zarafetine iki ayrı bakış açısıyla bakan erkeklerin yaşamını anlatıyordu. Tüketim toplumunu ve buna paralel olarak günübirlik çapkınlıkları gözler önüne seren Kadın-erkek ilişkilerinin traji-komik bir dille anlatıldığı oyunda diğer rolleri ;Zeynep Gülmez, Mert Yavuzcan, Galip Erdal paylaştılar.

BİR KADINA BAKAN İKİ ÇİFT GÖZ

Oyunda Letafet (Zeynep Gülmez) hoş, güzel, zarafetli, bir bakan bir daha dönüp bakacak bir kadındır. Letafet'i kalbinin narinliği ile seven, kalbi sadece Letafet'in aşkı ile dolu olan, onun aşkından lüks hayatını bırakmış, çöp toplayıcısı olmuş Derviş (Hüseyin Avni Danyal)'in sadece içinde yaşadığı Letafet'i canlandırırken, diğer tarafta Letafet'i sadece karşı cins olarak benimseyen, kadınları sadece cinsel ihtiyaç gibi gören Tiki (Mert Yavuzcan) ile bir kadına bakılan iki bakış açısı muhteşem bir gösteri ile sergilendi. Bir Letafet aşığı da mahallenin nöbetçi polisi (Galip Erdal) idi. Sahnelenen oyunda muhteşem ışıklandırmanın yanı sıra “Letafet” adlı şarkıyla da seyirci oyunla bütünleşti.

HALUK ONGAN'I RAHMETLE ANIYORUZ

Haluk Ongan'ın 84 üncü doğum yılına rastlayan 13 Ocak gecesi yine bir Ongan yeni bir tiyatro ile memleketi Trabzon'da sanatseverlerle buluştu. 13 Ocak Rahmetli Haluk Ongan'ın da doğum günü olması münasebetiyle dün gece ve bu oyun Trabzonlular için ayrı bir önem taşıdı. Haluk Ongan 13 Ocak 1924'de doğmuş ve 30 Eylül 1978'de sevenlerinin arasından ayrılmıştı. Daha sonra 1997'de adı Trabzon Devlet Tiyatrosuna verilerek ismi yaşatılmaya devam ediyor.

TRABZON MUHTEŞEM GECEYE ŞAHİTLİK ETTİ

Oyunu izlemeye gelen Trabzonlular için unutulmaz bir gece yaşatıldı. Salonun tamamının dolması Trabzonluların tiyatro kültürüne vermiş olduğu değeri gözler önüne sermiş oldu. Oynanan oyunda seyirciyle bir bütün halinde olan oyuncular geceyi muhteşem kıldı. Oyunun sonunda Rahmetli Haluk Ongan'ın doğum günü anısına pasta kesilerek izleyicilere dağıtıldı. Tiyatro CEF olarak Hüseyin Avni Danyal da Haluk Ongan'ın oğlu Mehmet Ongan ve gelin Zerrin Ongan'a bu gecenin anısına bir plaket hediye etti. Oyun sonunda izleyicilerin kendi aralarındaki konuşmaların da bu gecenin unutulmayacağını, oyunun çok güzel sergilendiği şeklinde konuşmalar duyuldu.

Biz de Haber61 ailesi olarak Letafet de rol alan sevgili yazarımız ve tecrübeli oyuncu Hüseyin Avni Danyal'a, rol arkadaşları Zeynep Gülmez, Mert Yavuzcan ve Galip Erdal'a sanat hayatında başarılar dileyerek, Merhum Haluk Ongan'ı da rahmetle anıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat