Trabzon'da 'Bahara Veda' konseri

‘Bahara Veda’ konseri ayakta alkışlandı..

Trabzon'da 'Bahara Veda' konseri
Trabzon Valiliği Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu yılın son, sezonun ilk konserini verdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Kemal Barış’ın yaptığı şef Hasan Tahsin Öğretmen’in yönettiği ‘Bahara Elveda’ konseri Hicaz eserlerle start aldı. Birinci bölümde solo eserlerde Hakan Özyazıcı, Turgay Ömür ve Fedai Yavruoğlu sahne aldılar.

İkinci bölümde ise Rast şarkılar seslendirildi. Bu bölümde de sırasıyla Gizem Gürhan, Sema Kaya, Seda Önler, Metin Kazancıoğlu, Enda Gün, Elif Çavuş ve Trabzon’un eskimeyen çınarı Salim Önder solo eserlerde sahne aldılar. Programa ayrıca,  Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Konservatuarı Türk Müziği başkemancısı Mehmet Saim Karadağ da konuk saz sanatçısı olarak katıldı.

Programın sonunda koro şefi Hasan Tahsin Öğretmen’e Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, konuk keman sanatçısı Mehmet Saim Karadağ’a Temel Kazancıoğlu, gecenin sunucusu Kemal Barış’a da TSYD Başkanı Murat Taşkın tarafından çiçek takdim edildi.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü, TSM Topluluğu koro şefi Hasan Tahsin Öğretmen “ Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu muhteşem gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesine içten coşkuyu ve sahiplenmeyi gördükçe bizler her zaman daha iyisini yapmak için gayret göstereceğiz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat