Tehdit edildiğini açıklayan Apolas Lermi'ye destek geldi

Doğa tahribatına tepki olarak yaptığı "Uzungöl mü Şerah mı?” türküsü nedeniyle tehdit aldığını açıklayan Apolas Lermi'ye Karadeniz sanatçılar destek oldu

Tehdit edildiğini açıklayan Apolas Lermi'ye destek geldi

Trabzonlu sanatçı Apolas Lermi geçtiğimiz günlerde çıkardığı "Uzungöl mü Şerah mı?” türküsü Uzungöl'de gerçekleştirilen doğa tahribatına tepkisini dile getirmişti. Türkünün çok ses getirmesi üzerine Lermi sosyal medyadan ve telefonla tehdit mesajları aldığını açıklamıştı. Lermi “Uzungöl’ün bozulan doğasına dikkat çekmek amacıyla hazırladığımız ‘Uzungöl Şerah’ isimli türkünün yayınlanmasından sonra Uzungöl’de işletme sahibi olan birçok insandan tehdit, küfür ve hakaret içeren mesajlar alıyoruz. İfade özgürlüğümüze karşı yapılan bu saldırılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağız.” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişme üzerine Karadenizli sanatçılardan Lermi'ye destek yağdı.

Karadenizli kültür sanat çevreleri Lermi’ye destek olmak için “Uzungöl mü Şerah mı?” başlıklı bir destek mesajı açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Derelerimiz, vadilerimiz, yaylalarımız ülkemizin birçok yerinde talan ve yağma ile karşı karşıyadır. Uzungöl, genel olarak da Karadeniz, bu yağma ve talanın en fütursuzca yaşandığı bölgelerimizin başında gelmektedir. Bu coğrafya kültürünü, yaşam şeklini doğasından almaktadır. Doğanın talanı kültürlerin de yok olması demektir.

Karadeniz müziği de doğasından beslenir. Derelerin hırçınlığı, yaylaların huzuru müziğe yansır, çiçeklerin saflığı, bulutların güzelliği sevdalı sözler yaratır. Doğa bütün bu güzellikleri ile müzisyeni besler. Yağmalanmış yaylaların, önüne set çekilmiş derelerin sevdalı türküleri olmaz. Doğanın bize ihtiyacı yoktur, ama biz doğaya muhtacız. Karadeniz’in doğasına yönelik artan yağma ve talana karşı çıkmak, insan olmanın, sanatçı olmanın, vicdanlı, onurlu birer yurttaş olmanın gereğidir. Bunun bilincinde olan biz Karadenizli Kültür Sanat ve Çevre İnsanları olarak, Apolas Lermi’nin doğanın talanına dair kaygılarını paylaşıyor, tehdit ve hakaretlere karşı yanında olduğumuzu bildiriyoruz."

İmzacılar
Ayşenur Kolivar, Altan Civelek, Adnan Genç, Aydoğan Topal, Bayar Şahin, Burcu Yeşilbaş, Birkan Yüksel, Cemil Aksu, Emin Şir, Cevahir Efe Akçelik, Erkut Küçükşahin , Engin Orta, Erdal Bayrakoğlu, Evrim Kepenek, Gökhan Birben, Hikmet Akçiçek, İbrahim Karaca, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kenan Yaşar, Korhan Yıldız, Mahir Özkan, Mehmet Gümüş, Mecit Çeliktaş, MELUSES, Mustafa Gökay Ferah, M.Ali Barış Beşli, Özcan Alper, Onurcan Çelik, Onur Şentürk, Osman Bekaroğlu, Sami Özçelik, Sezai Sarıoğlu, Şenol Morgül, Sinan Akçal, Tanju Topal, Yasemin Göksu,Yaşar Kurt, Yusuf Aydın. Ankara Hopa Kültür Dayanışma Derneği, Artvin STK ve Platformları, Arhavi Doğa Koruma Platformu, Fırtına İnisiyatifi, HADİ̇G - Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, İSARF - İstanbul Artvin Dernekleri Federasyonu, Karadeniz İsyandadır Platformu, Şavşat Dernekleri Federasyonu, Yeşil Artvin Derneği

İlgili haber;

apolas lermi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat