Profesör'den Horon Kitabı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Trabzon il temsilcisi Prof. Dr. Orhan Durgun, horonla ilgili 35 yıllık biriminden oluşan bir kitap hazırlıyor.Durgun, yaptığı açıklamada, yak

Profesör'den Horon Kitabı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Trabzon il temsilcisi Prof. Dr. Orhan Durgun, horonla ilgili 35 yıllık biriminden oluşan bir kitap hazırlıyor.

Durgun, yaptığı açıklamada, yaklaşık 35 yıldır horonla ilgilendiğini, horonun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu, bu alanda birçok çalışma yaptığını söyledi.

Horonla ilgili çeşitli yazılarının yayımlandığını belirten Durgun, ''Artık horonla ilgili bir kitap yazmaya karar verdim. Bunun için de çok titiz bir çalışmaya başladım. Zaten horunun kendisi titiz bir çalışma gerektiriyor'' diye konuştu. Kitabın çok kapsamlı olacağını belirten Prof. Dr. Durgun, şunları kaydetti:

''Kitapta genel folklor bilgisi bilimsel olarak yer alacak. Bunun yanında Trabzon yöresi halk oyunları yaşantısı, halk müziğinin genel yapısı, horon müziklerinin notaları, müzik aletleri ve horon giysileri fotoğraflarla birlikte yer alacak. Kitabı bu yıl sonunda yayımlamayı planlıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat