Pablo Neruda'nın ölümündeki şüphe

Şair Pablo Neruda kanserden ölmemiş.

Pablo Neruda'nın ölümündeki şüphe

İspanyol adli tıp uzmanı Aurelio Luna, şair Pablo Neruda’nın ölüm nedeninin kanser olmadığına yüzde yüz ikna olduklarını söyledi.



Uluslararası adli tıp uzmanlarından oluşan heyet, Santiago'da düzenlenen basın toplantısında, yapılan testlerin ölüm belgesinin Pablo Neruda'nın "gerçek ölüm nedenini" yansıtmadığını doğruladığını açıkladı.

Neruda'nın 2013 yılında hakim kararıyla mezarından çıkarılan ve uzman heyeti tarafından incelenen kalıntılarında patojenik bir bakteriye rastlandığı, ünlü şairin ölümüne muhtemelen bu bakterinin yol açtığı belirtildi.

Sosyalist lider Salvador Allende'nin dostu ve destekçisi Pablo Neruda'nın, Şili'de 1973 yılında General Augusto Pinochet liderliğindeki askeri darbeden 12 gün sonra prostat kanserinden öldüğü duyurulmuştu.

İspanyol adli tıp uzmanı Aurelio Luna, Neruda’nın ölüm nedeninin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Söz konusu bakterinin şairin ölümüne neden olup olmadığını, bu bakterinin biyolojik silah amacıyla laboratuvar ortamında değiştirilip değiştirilmediğini ya da farklı bir tür bakteri olup olmadığını tespit etmemiz gerekiyor." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat