Kadir İnanır TSK'dan ne istiyor?

Mustafa Altıoklar'ın 'Sinemacı' programı gizli kalmış bir gerçeği ortaya çıkardı. Yönetmen Erden Kıral'ı konuk eden Altıoklar, "Genel Kurmay'dan Erden Kıral'ın 'Kumcu Ali Yaşar'ın arşivlerden çıkarılıp, gösterime girmesini rica ediyoruz" deyince; Kadir İnanır da ilk filminin bulunmasını istedi. 

Kadir İnanır TSK'dan ne istiyor?

40'ıncı sanat yılını kutlayan Kadir İnanır ise, 'ortadan kaybolan' ilk filmiyle ilgili isteklerini şöyle dile getirdi: "Bu filmin kayıp olması benim içimdeki en büyük uhdedir. Evimde bugüne kadar rol aldığım bütün filmler var ve onlar benim bu dünyadaki en büyük hazinem. Çalışma azmimi, yaşama sevincimi o filmlerden alıyorum. O arşivi gördükçe kendimi daha dinç hissediyorum. Arşivimde bir tek 'Kumcu Ali Yaşar' yok."

BENİM İLK ADIMIM

"Bu filmin eksikliği yüreğimi burkuyor çünkü benim ilk filmim" diyen İnanır, duygularını şöyle ifade etti: "Anadolu'da bebeklerin ilk patikleri uğur getirsin diye iş yerlerine asılır. Bizim kültürümüzde ilk adım önemlidir, uğur getirdiğine inanılır. 'Kumcu Ali Yaşar' da benim ilk adımım. Filmin nerede olduğu bilinmiyor ama birileri mutlaka biliyordur. Kayıtları vardır... 40'ıncı yılımın hatırına ilk filmim bulunsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler