Genç: "Trabzon'un üç alametifarikası..."

Başkan Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

Genç: "Trabzon'un üç alametifarikası..."

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, sanatın Trabzon şehrinin üç alametifarikasından (ayırıcı özellik) biri olduğunu söyledi. Trabzon'un tarih, kültür ve sanat olmak üzere üç alameti farikası olduğunu belirten Başkan Genç, her zaman bu alanlara destek olduklarını ifade etti. 

TİYATRO GRUPLARINA DESTEK

Keman, tiyatro, gitar, kemençe, çocuk korosu, piyano, resim, kazaziye gibi sanatın birçok alanında açılan kurslarda her yıl onlarca kursiyerin sanat eğitimi aldığını ifade eden Başkan Genç, sanatsal faaliyetlere yapılan desteği şöyle anlattı: "Tüm bunların yanında belediyemizin Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde amatör, özel ve profesyonel olmak üzere 14 ayrı tiyatro grubu ücretsiz olarak hem oyunlarını sergiliyor hem de provalarını yapıyor. Trabzon'un üç alameti farikası var. Bunlar;  tarih, kültür ve sanattır... Tabi ki, sporu da buna ekleyebiliriz. Trabzon, ülkemizde ve dünyada bu üç alametifarikasıyla ün salmıştır.  Her zaman deriz ya, şehrimiz metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirdir diye. İşte biz bu unvanımızı korumak için her zaman sanata ve sanatçıya destek oluyoruz. Bir yandan kültür ve sanat kursları düzenliyoruz, bir yandan sanatçılarımızın düzenlediği resim ve fotoğraf sergileriyle diğer etkinliklerine destek oluyoruz. Yazarlarımıza, şairlerimize, sponsor oluyoruz ve belediyemiz tarafından kitaplarını basıyoruz. Şarkıcılarımızı, yerel ses sanatçılarımıza her zaman destek olmaya gayret ediyoruz."

TRABZON'UN RUHUNU YANSITACAK ESERLER 

Sanatçıların  Trabzon'un ruhunu yansıttığı eserler ortaya koymasının her türlü hizmetin üstünde olduğuna vurgu yapan Başkan şöyle konuştu: "Yeter ki, Trabzon sanat eserleriyle tüm dünyada adını duyursun.  Bize düşen bu konuda bu şehri daha ileriye taşıyacak adımları atmaktır. Bu manada iki yıldır Devlet Opera ve Balesi'ni Trabzon'a getiriyoruz. Altı şehre gidiyorlar altıncı şehri Trabzon yaptık. Ve şehrimizin gençlerinin bu çalışmaya olan ilgisini yakından müşahede ettim.  Metrekaresine en fazla sanatçı düşen şehir diye mikrofonda böbürlenerek ifade ediyorsak bu şehrin bütün sanatsal faaliyetlerine destek olmalıyız. Bu konuda da kararlıyız. Bütün bunları bu şehir hak ediyor. Çünkü bu şehir kadim bir medeniyetlerin olduğu bir şehir. Şehrimizin temsil noktasında sanatçılarımızın yaptığı eserler çok çok önemlidir."

Genç:

Genç:

Genç:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler