Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Trabzon'a geliyor

Türk Halk müziğinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Trabzon'da konser verecek.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Trabzon'a geliyor

Trabzon'da bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri olacak. 20 Şubat Salı günü Türk Halk müziğine kattığı yorumlarla özel bir yere sahip olan Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisi KTÜ'de konser verecek. Anadolu türkülerinden oluşan repartuvarlarıyla düo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumlarıyla sanat camiasında bir akım yaratan ustalar Trabzon'da müzikseverlerle buluşacak. 



İşte Trabzon'da haftanın kültür sanat programı:
 

- Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "İntiharın Genel Provası" ve "Define Adası" adlı oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Musa Arslanali'nin yönettiği "İntiharın Genel Provası" adlı oyunda, Birkan Görgün, Erşan Utku Ölmez, Duygu Urhan, Yavuz Topcuoğlu ile Ahmet Kurt rol alıyor. Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar, dramaturgu Selen Korad Bi̇rki̇ye, müziği ise Tunay Uzuner tarafından hazırlanan oyunun yönetmen yardımcılığını Duygu Urhan yapıyor.

Oyun bugün, yarın ve 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

- "Define Adası" minik izleyicilerin karşısına çıkacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu ayrıca sezonun ilk çocuk oyunu "Define Adası"nı da sahneleyecek.

Robert Louis Stevenson'un yazdığı, Berna Kılınçer ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp üstleniyor. Dekoru Cenk Oral, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar'a ait iki perdelik oyunun müziklerini Yusuf Yalçın hazırladı. Kukla tasarımı ve uygulaması Ayten Öğütcü tarafından yapılan oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı ve Vural Özcelep rol alıyor.

Eserde, efsanevi korsan kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen uzun John Silver ve kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor. Oyun, 20 ve 21 Şubat'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.
 

- Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri

Türk halk müziğinin iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Trabzon'da müzikseverler ile bir araya gelecek.

Konser, 20 Şubat Salı günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde izlenebilecek.
 

- Resim Sergisi

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde Zeynep Bilgin'in "Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi yer alıyor.

Sergi, 21 Şubat Çarşamba gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat