Dünyaca ünlü grup AC/DC'den kötü haber

Avustralyalı müzik grubu AC/DC’nin kurucusu ve gitaristi Malcolm Young yaşamını yitirdi.

Dünyaca ünlü grup AC/DC'den kötü haber

AC/DC grubunun Facebook sayfasından yapılan açıklamada; grubun kurucusu ve gitaristi Malcolm Young’ın, uzun süre mücadele ettiği Demans hastalığına yenik düşerek 64 yaşında yaşamını yitirdiği açıklandı.

Malcolm Young, grubun güçlü ritm gitar riflerine imza atıyordu. Malcolm young; rock tarihinin en önemli gruplarından AC/DC'yi 1973'te kardeşi Angus Young ile birlikte kurdu. Grupta; şarkı sözü yazarı, geri vokal ve gitarist olarak çok sayıda parçaya imza attı. 1975'teki High Voltage albümünden 2014'teki Rock or Bust'a kadar albüm satış rakamları 200 milyonu geçti. AC/DC albümleri sadece ABD'de 71 milyon satış rakamlarına ulaştı.

Grubun "Back in Black" albümü, Michael Jackson'ın Thriller'ından sonra dünyanın en çok satan ikinci albümü olarak kayıtlara geçti.




Dünyaca ünlü grup AC/DC'den kötü haber


AC/DC

AC/DC Angus ve Malcolm Young kardeşler tarafından 1973 yılında Sidney’de kurulmuş Avustralyalı hard rock grubudur. Her ne kadar grup hard rock ve heavy metalin öncülerinden kabul edilse de grup üyeleri yaptıkları müziği rock and roll olarak tanımlamaktadır.

Dünyaca ünlü grup AC/DC'den kötü haber


DEMANS NEDİR?

Demans hastalığı (bunama), zihinsel becerilerin hastalık nedeniyle zayıflaması durumudur. Demansın en sık görülen nedeni, tüm demans hastaların en an yarısının muzdarip olduğu Alzheimer hastalığıdır. Bununla birlikte, beyni zayıflat- tığı için demans hastalığına yol açan 200 farklı hastalık vardır.

Dünyaca ünlü grup AC/DC'den kötü haber

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler