Aralarındaki 177 KM’yi sorun etmediler 'Kal evdeyi ‘Dizi Çek’e çevirdiler

İki önemli tiyatro oyuncusu sosyal medya dizisi çekmeye başladı.

Haber61/Haber Servisi - Korona virüsü nedeniyle evlerimize kapandık. Bu süre zarfında evlerimizi sıkıcılıktan çıkarıp, renkli bir yaşam alanına döndürmek için her zamankinden daha çok gayret gösterdiğimiz doğrudur. Olağanüstü halin olağanüstü evleri oldu.

E haliyle bazılarının evleri daha bir olağanüstü.

Aralarındaki 177 KM’yi sorun etmediler 'Kal evdeyi ‘Dizi Çek’e çevirdiler

Mesela

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ceyhun Gen..

Yada onun arkadaşı Carmen Oyuncuları Tiyatroda Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut Şahin.

Ceyhun Trabzon’da yaşıyor.

Umut ise Ordu’da..

Bu iki dost, oturdular düşündüler ve ortaya sosyal medya dizisi çıkardılar.

Ordu ile Trabzon arasında 177 km uzaklık var.

Evlerinde ortak senaryo üzerinden çektikleri görüntüleri sanki aynı evdeymiş gibi montajlayıp yeni bir dizi çalışmasına imza atmayı başardılar.

Bu dizinin izlenim oranları ve beğenileri arttı ve artmaya devam ediyor.

Mini dizinin 8 bölümü tamam...

Ardından yeni senaryolarla yeni diziler çekecekler.

Evde kalmanın belkide en güzel yanını keşfettiler..

E haliyle onlara bir kaç sorum oldu.

Şöyle merak ettiklerinizden bir kaçını derledim.

Aralarındaki 177 KM’yi sorun etmediler 'Kal evdeyi ‘Dizi Çek’e çevirdiler

CAVİT-COVİD- KORHAN -KORONA-

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ceyhun Gen sorularımıza şöyle yanıt verdi;

1. Bu değişik bir şey. Bugüne kadar yapıldı mı? (Bizler de daha önce böyle bir çalışmanın yapılmadığının farkına vardır. Hatta uzun soluklu dizi formatının sosyal medya üzerinde olmadığını gördük. Şu anda 9. Bölüme hazırlanıyoruz. Bizden sonra sonra televizyonlarda yapıldı ama hikayeler anlatıldı. Bizde ise ayrı evlerde çekilerek aynı evdeymiş gibi kurgu yapılıyor. 2 oyuncu dışında giren bütün karakterler yine bizler tarafından canlandırılıyor.)

2. Nereden aklınıza geldi? (Evde kalmak bizi böyle yaratıcı senaryolar yazmaya itti. Aslında başta eğlence olarak başladık. Sonra sosyal medya dizisi haline dönüştü. Amaç en başında birlikte eğlenmekti sonra binlerce kişi sosyal medyadan gönderdikleri beğeniler ve izlenme oranlarıyla bunun devam ettirmeye karar verdik.)

3. Karakterleri seçerken çok düşündünüz mü? (İnanın tamamen doğaçlama kendiliğinden ortaya çıkan karakterler. Bu karakterleri ortaya çıkarırken bizde çok gülüyoruz. Ana karakterlere Cavit (Covid 19), Korhan (Korona) isimlerini verdik. Böylecede pandamiye de dikkat çekmek istedik.)

4. Konusunu birlikte mi seçtiniz? (Kesinlikle birlikte seçtik. Bir hikaye belirliyoruz. Evimizde bulunan ortak malzemelerle hazırlıyoruz. Ama tamamen hikaye üzerine doğaçlama ve tulaat.)

5. Biraz hikayeden bahseder misiniz? (Tabiki. İki kafadarın sokakta yanlışlıkla bir kavgaya karışmaları ve olay yerinden kaçarken çantalarının olay yerinde kalmasıyla gelişen, daha sonra market sahibinin evde kalın sakın çıkmayın sözünü kendilerini takip eden belalı birilerinin olduğunu zannetmeleriyle süren bir hikaye)

6. Bunu daha sonra farklı şekillerde yapmayı düşünüyor musunuz? (Evet. Neden olmasın. Çok farklı projeler düşünüyoruz. Öncelikle sağlıklı günlere kavuşalım.)

Aralarındaki 177 KM’yi sorun etmediler 'Kal evdeyi ‘Dizi Çek’e çevirdiler

LEZZETLİ VE KEYİFLİ

Carmen Oyuncuları Tiyatroda Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut şahin sorularımıza şöyle yanıt verdi;

1. Böyle bir çalışmayı yapmanıza sebep nedir? (Dünyanın içinde bulunduğu bu durum herkesin canını sıkmıştı… bir nebze de olsa insanları eğlendirmek ve güldürmek istedik ve bu proje ortaya çıktı)

2. Karşılıklı duygu almadan ve birbirinizi görmeden nasıl çekim yaptınız. Zor olmadı mı? (Tamamen cep telefonlarıyla çektik. Ceyhun hocamın kurgu masasıyla filmimiz daha da güzel bir seyir keyfi çıkardı.)

Duygu konusuna gelince Ceyhun Gen gibi profesyonel bir oyuncunun karşısında oynamak güzel bir duygu. Ve o sizi zaten oynatıyor. Tabiki karşılıklı oynamakta nasip olur inşallah.. hele şu sıkıntılı günleri bi atlatalım.

3. Sosyal medyada daha önce böyle bir çalışma olmuş mu? (Bu tarzda bir ilk. Karşılıklı evde eve görüşme yapılarak çekildi ama Ayrı şehirlerde ayrı evlerde olup aynı evdeymiş gibi geçen bir olay yapılmadı. Biz bunu denemek istedik.)

4. Bu iki karakter bir yerden mi esinlenildi? (Hayır. Tamamen doğaçlama ile ortaya çıktı. Edi ile büdü gibi. )

5. Yazım ve kurgu aşaması nasıl oluyor?

(Bu bir ekip işi. Ev mantısı tadında diyoruz ya. Hem yoğuruyoruz hem açıyoruz. İçini doldurup sonrada pişiriyoruz. Üstüne de sosunu koyup seyircilerimize sunuyoruz. Ve ortaya keyifli bir lezzet çıkıyor.
Sizler keyifle yerken bizlerde sizin yüzünüze yansıyan bu lezzet gülüşünden mutlu oluyoruz.. afiyet olsun. İyi seyirler.)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler