Amasra'nın Gezilebilecek Yerleri ve En Konforlu Otelleri

Karadeniz bölgesinin en önemli sahil kasabalarından biri olan Amasra, plajları ve güzellikleri sayesinde en önemli bölgeler arasındadır.

Amasra'nın Gezilebilecek Yerleri ve En Konforlu Otelleri

Tarihi bakımından oldukça eski bir yapıya sahip olan Amasra, birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış ve Sesamos, Samastro ve Amastris isimlerini alarak günümüze kadar gelmiştir. Oldukça küçük bir sahil kasabası olsa da günümüzün en önemli doğal güzelliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Amasra, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi izleri üzerinde taşıyan, patika yollarla süslü ve hafta sonları için gidilebilecek ve Fatih Sultan Mehmet tarafından dünyanın gözü olarak nitelendirilen bir şehirdir. Yapacağınız Amasra gezilerinizde de konaklamanızı Amasra otelleri ile sağlayabilirsiniz.

Amasra’da Gezilecek Yerler

Amasra Kalesi: Bizanslılar döneminde inşa edilen bu kale, Cenevizliler tarafından farklı değişiklikler yapılmış olsa da Osmanlı İmparatorluğu döneminde zarar gören bütün bölgeleri onarım görmüştür. Üstünde farklı imparatorlukların izlerini ve mimarisini taşıyan bu kale, Amasra’nın sembolü olarak kabul edilir. Kale içinde bulunan Cenova armaları nedeniyle orta çağ havasını da barındırmaktadır. Amasra beldesini ziyarete gelenlerin ilk ziyaret etmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Küçük Kilise: 9. Yüzyıla dayanan ve Bizanslılara ait olan bu kilise, taş tuğla ile inşa edilmesi nedeniyle görenlerin tekrar baktığı bir başyapıttır. Kilise duvarlarına inşa edilen dini amaçlı temalı freskler bulunsa da zamanla hasar görmüşlerdir. 15. Yüzyılın başlarında mescit olarak ibadete açılmış olsa da 1930’lu yılların ortalarında ibadete kapatılmıştır. Günümüzde ise Amasra Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Çekiciler Çarşısı: Amasra merkezde bulunan bu tarihi çarşı, Amasra’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tarihi bakımından 17. Yüzyıldan beri geleneksel olarak babadan oğluna devredilerek gelen el sanatları atölyeleri ve dükkânlar çarşıyı oluşturmaktadır. El yapımı olmaları nedeniyle alacağınız hediyelerin üzerlerine istediğiniz yazıları yazdırma şansınız bulunmaktadır. Bu nedenle turistlerin en fazla hediyelik eşya aldığı bölgeler arasında olmasının bir diğer nedeni ise el emeği olması ve sağlık açısından herhangi bir problem oluşturmamasıdır. Amasra ekonomisine büyük katkı sağlayan bu çarşıyı Amasra ziyareti esnasında görmeniz gereken en önemli bölgelerden bir tanesi

Amasra'nın Gezilebilecek Yerleri ve En Konforlu Otelleri

Ağlayan Ağaç: Konumu itibariyle denize maruz kalması nedeniyle elde edilen nemi kendi içinde toplayan bu ağaç, topladığı nemi yapraklardan bırakarak oldukça farklı bir görsellik oluşturuyor. 350 yaşında olan bu ağaç ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Amasra’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller
Şirin bir tatil kasabası olan Amasra, doğal güzellikleri ve oldukça küçük bir sahil kasabası olsa da içinde bulundurduğu şirin Amasra otelleri ile hem dinlenebileceğiniz hem de keyifli dakikalar geçirebileceğiniz konaklama alanları mevcuttur. Otel rezervasyonlarınızı gezinomi.com üzerinden kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Amasra’da konaklayabileceğiniz en konforlu otelleri şu şekildedir;

Amasra Ayışığı Pansiyon: Kent merkezine sadece 200 metre uzaklıkta olan bu tesis, Amasra’nın en konforlu tesislerinden bir tanesi. Güler yüzlü personelleri ve şirin sahil kasabası merkezinde yer alması nedeniyle Amasra’da gezilebilecek yerlere oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Ayrıca bu tesise özel plajı sayesinde tatilinizi en keyifli şekilde geçirmenize olanak sunuyor.

Diamond Hotel Amasra: Amasra merkeze 2 kilometre mesafede bulunan bu tesis, doğal güzelliklerle çevrili bir alanda bulunmaktadır. Eşsiz lezzetli mutfağı sayesinde doğal güzelliklere karşı keyifli yemek yiyebilir ve sohbet edebilirsiniz. Ayrıca hamam, sauna, buhar odası ve spor salonları sayesinde oldukça rahat bir şekilde konaklamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Amasra Timur Hotel: Yürüme mesafesiyle Amasra’da gezilebilecek yerlere yakın olan Amasra Timur Hotel, güler yüzlü personelleri ve konforlu hizmeti sayesinde müşterilerine dinelebilecekleri tüm imkânları sunuyor. Amasra ziyaretinizde konaklayabileceğiniz en iyi konaklama alanlarından bir tanesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler