KTÜ Rektörü, öğrencileri makamında misafir etti 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne en iyi derece ile yerleşen öğrencileri makamında misafir etti.

KTÜ Rektörü, öğrencileri makamında misafir etti 

Akademik dünyada kaliteyi önceleyen ve dünya standartlarında eğitim vizyonuna sahip bir kuruma ait olmak isteyen gelecek neslin ilk tercihi, 2022 yılında da KTÜ oldu. 

2022 YKS puanına göre tercih yaparak KTÜ’ye yerleşen ve yerleştiği alanda en iyi dereceye sahip öğrencilerden; Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptıran Ayşe Sıla Yılmaz, Edebiyat Fakültesi'ne kayıt yaptıran Sonay Genel ile Asya Köktürk ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kayıt yaptıran Yakup Birol, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile makamında bir araya geldi. 

Ziyarete, Rektör Çuvalcı ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif Cinel, Prof. Dr. Cemil Rakıcı ve Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş da katıldı.

Rektör Çuvalcı, öğrenciler ile yaptığı sohbette, tercihlerini Üniversiteden yana kullanarak KTÜ ailesinin bir parçası olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Prof. Dr. Çuvalcı öğrencilere, eğitimleri boyunca fakültelerinden aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra kendilerini geliştirmek için Üniversitenin sunduğu sosyal, kültürel olanaklardan da yararlanmaları noktasında, bütün fırsatları değerlendirmelerini tavsiye etti. 

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, günün anısına öğrencilere hediye ve çiçek takdim etti.

KTÜ, HER DÖRT ÖĞRENCİDEN BİRİNİN İLK TERCİHİ 

Mezunlarının yüksek istihdam oranları ile Türkiye’nin öncü üniversitelerinden biri olan KTÜ, Türkiye’nin 20 "Araştırma Üniversitesi" arasında yer alma başarısının yanı sıra YÖK tarafından "Tam Akreditasyon Belgesi"ne layık görülerek bu yıl da öğrenciler tarafından öncelikli olarak tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Genel kontenjanının tamamına yakınını YKS'nin 1. tercih döneminde dolduran Üniversiteye yerleşen her dört öğrenciden birinin ilk tercihi KTÜ oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler