KTÜ Rektörü Çuvalcı açıkladı! Çocuk Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı basın mensuplarıyla bşir araya gelip değerlendirme toplantısı yaptı.

KTÜ Rektörü Çuvalcı açıkladı! Çocuk Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, her yıl düzenledikleri basın bilgilendirme toplantıları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Prof. Dr. Çuvalcı toplantı öncesinde basın mensuplarına Üniversitenin durumu ile ilgili olarak sunum yaptı.

Üniversite bünyesinde 12 Fakülte, enstitü, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksek okulu yer aldığını belirten Prof. Dr. Çuvalcı, 2022 YKS'de yüzde 98 doluluk oranına ulaştıklarını belirtti. Çuvalcı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında toplam 31 Bin 397 öğrenci olduğunu belirtti.

WhatsApp Image 2022-09-22 at 19.55.16

Prof. Dr. Çuvalcı şunları söyledi;

KTÜ'nün toplam mezun sayısı 247 bin 830 kişi. 2022 yılı akademik personel sayısı, 47 profesör, 161 Doçent, 364 Doktor Öğretim üyesi, 285 öğretim görevlisi ve 913 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 2190 kişi. İdari personel ise 2022 yılında bin 450 idari personel, 321 sözleşmeli personel ve bin 260 sürekli işçi olmk üzere toplam 3031 personel.

AR GE bilgiler kapsamında 2022 yılında 1 yeni proje açılırken 2022 Eylül ayı itibariyle devam eden 53 proje var. Tübitak projeler dahil olmak üzere AB projeleri ve diğer projelerle birlikte toplam 361 projenin bütçesi 103 Milyon 727 bin 77 TL oldu.

FARABİ HASTANESİ

Farabi Hastanesi'nde acil dahil 819 bin 30 hasta muayene oldu. Acil hasta sayısı 108 bin 435, Yatan hasta sayısı Yoğun bakım ünitesi dahil 43 bin 351. YBÜ yatan hasta sayısı 3 bin 454, YBÜ doluluk oranı yüzde 73, Servis yatak doluluk oranı 68. Farabi Hastanesi'nde 3 bin 252'si büyük ameliyat olmak üzere 60 bin 582 ameliyat, 647'si müdahaleli doğum olmak üzere 755 doğum gerçekleşti.

Sağlık turizmi konusunda bugüne kadar 83 farklı ülkeden 3 bin 746 hastaya hizmet verildi. Buradan toplamda 5 milyon 315 bin 956 TL.

ÇOCUK HASTANESİ

Çocuk Hastanesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yapımı devam eden Çocuk Hastanesi'nin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 69.5 olduğunu ve 2023 yılı içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

TUSAŞ İRTİBAT OFİSİ

Rektör Çuvalcı, KTÜ bünyesinde TUSAŞ irtibat ofisi açılacağını bildirdi. Burada öğrencilerin çalışmalarının TUSAŞ tarafından değerlendirileceğini ve başarılı olanlara destek verileceğini söyledi.

SORU CEVAP

ÖĞRENCİ SAYISI

Öğrenci sayısının az olmasını önemsediklerini belirterek daha kaliteli eğitim için öğrenci sayısının daha az olmasının önemli oluğunu söyledi.

SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık turizmi önemli bir alan. Sağlık turizmi şin özel alanlar yapmamız lazım. Hastaları çok şiyi karşılamamız lazım. Biz sağlık turizmi için çalışma yapacak durumda değiliz ama Çocuk hastanesi biterse daha VİP alanlar yapmayı düşünüyoruz. Sağlık turizminden 100 hasta gelse bizim onları memnun etme konusunda özel alanlarımız yk. Ama bu konuda bir atak yapmayı düşünüyoruz.

OTOPARK SORUNU

Otopark konusunda sıkıntılarımız devam ediyor. Mahkeme süreci devam ediyor. çıkacağım diye imza atmasına rağmen sorunlarımız devam ediyor. Yola park verilmiş. Mahkeme süreci ile sıkıntımız devam ediyor.

ONKOLOJİ HASTANESİ

Onkoloji hastanesi konusunda mutlaka bir hayırsever bulacağız. Yapacağımız bir vakıf gecesi ile vakıf gelirlerini artıracağız. İçişleri Bakanı ile de görüştüm. kendisinin katılacağını ve Trabzonlu bakanları da getireceğini söyledi. Tarihi henüz belli değil. Onkoloji Hastanesi için bir hayırsever mutlaka bulacağız. İsmini de vereceğiz. yeri de hazır. Vali Bey ve Milletvekilliyle bir toplantı yaptık. Bir kaç iş adamı belirledik, bunlarla görüşme yağacağız.

FARABİ HASTANESİ

Çok fazla ekonomik destek yok. Küçük değişiklikler. Bizim desteklerimiz. Farabi hastanesinin isteyip de bizden alamadığı hiç bir şey yok. Her türlü desteği veriyoruz. Belli bölümlerde randevu sıkıntısı vardı, çözdük. Yarın randevu almak gibi bir durum yok ama bir ay sonrasına gibi bir durum da yok.

ADAYLIK KONUSU

Yarına çıkacağımızın garantisi yok. kader. Hematoloji olmadan bırakmam. Onun sıkıntısını yaşadım. Onun yanında da yeni şeyler olabilir. Ne olacağı hiç belli olmaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber