Arif Çetin

Arif Çetin

Kritik Üç Puan

 

 

            

Ligin ikinci yarıları zordur. Kasabın et, koyunun can derdinde olduğu haftalar başlar. İşte böyle bir maçta Mersin İdman Yurdu karşısında alınan üç puan biraz da olsa nefes aldırdı. Ancak bu süreç öyle yada böyle atlatılacak.          

Celustka'nın savunmanın merkezi yerine savunmanın sağında oynaması daha anlamlı olabilirdi. Çünkü o bölgede forma giyen Abdullah Karmil, merkeze daha yatkın bir oyuncu.            

MÜCADELECİ ORTA SAHA         

Kafkas'ın Adrian, Janko, Emre ve Soner gibi isimleri Trabzon'da bırakması olumlu bir düşünce. Sivas deplasmanında da görüldü ki, Trabzonspor savaşamıyor. Futbol oynamak isteyen teknik ayaklarına ise rakipler izin vermiyor. Giray Bulak felsefesinin ilk kuralı oynatmamak ve bozmak üzerinedir. Bu nedenle orta sahada mücadele gücü yüksek oyuncular tercih edildi. Serkan, Colman, Sapara, Zokora ve Olcan'dan kurulu orta saha belki oyunu açamadı ama, rakiple didişmesini de bildi.         

Hücum hattında Paulo Henrique düşüncesi Mersin gibi bir deplasman ve eldeki kadro açısından da olumludur. Janko, Halil gibi hareketsiz yada Emre gibi kırılgan ve teknik forvetlerin bu müsabakada başarılı olma şansları yoktu. Tolunay Hoca bu isimleri iç saha maçlarında kullanmalı. Fiziksel olarak baskı kuran ve sert oynayan rakipler açısından Mersin karşısındaki orta saha kurgusu ve hücum anlayışı doğruydu. Nitekim ani bir atakta Olcan'dan aldığı pası iyi değerlendiren Brezilyalı, aylardır kendisinden beklenen bir vuruş ile üç puanı getirdi.            

Sivas, Mersin, Antalya gibi orta saha fizik kapasiteleri yüksek oyunculardan kurulu takımlara karşı Alanzinho, Adrian gibi kırılgan oyuncularla oynamak yanlıştır. Tolunay Hoca bu yanlışa düşmedi.              

ZORLU FİKSTÜR           

Trabzonspor'un önünde zorlu bir fikstür var. Hafta içerisinde oynanacak Antalya kupa sınavı büyük önem taşıyor. Kasımpaşa deplasmanı, içerde Beşiktaş maçı, sonrasında Bursa deplasmanı ve içeride Antalya maçları.          

Mersin deplasmanına götürülmeyen Adrian ve Janko'dan hafta içerisindeki Antalya sınavında mutlaka faydalanılacaktır. Trabzonspor'un bu sezon elinde kalan tek hedefi kupa. Bir mucize olmaz ise yarı finalde Sivasspor'un rakibi olacak bordo mavililer. Kupa, eğri giden sezonun doğru seferi olabilir.

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR