Atakan Kadıoğlu

Atakan Kadıoğlu

Köylüler mağdur

Büyükşehir olan Trabzon, beraberinde birçok sorunu da bünyesinde barındırıyor. Bunların en başında, köylerin ilçelere bağlı mahallelere dönüşmesi. 

Statüde belediyeye bağlı mahalle, uygulamada ise halen daha köy. Yani, bir ilçenin geçmişten bu güne kadar merkezinde bulunan bir mahalle ile  Büyükşehir Belediyesi olduktan mahalleye dönüştürülen köyler, aynı kabın içine konulmuş, aynı muameleyi görüyor!

Burada sadece, 6360 sayılı Büyükşehir Belediye yasasında emlak vergileri, 2022 yılı sonuna kadar uzatıldı. Fakat bu dönem de emlak ilgili beyanname vermek zorunlu hale getirildi. Burada en çok şikayet edilen konu ise su… Muhtarlardan, Belediye başkanlarına meclis üyelerinden, valilere, milletvekillerine kadar muhatap olunan ve çözümlenemeyen tek sorun su. Atadan, babadan kendi imkânları ile evlerine metrelerce hatta kilo metrelerce hatlar oluşturarak su getirmeyi başarmış aileler, bugün hiçbir hizmet almadan su faturası ödemeye mahkûm ediliyor! Bırakın evlerinin içinde kullandıkları suyu, ortak kullanım alanlarında bulunan çeşmelerden bile, tarım arazisini sulamak yasak! Köylü mağdur! Haklılığı karşılık bulmuyor! Su depolarının bakımı, ilaçlaması, onarımı yapılmıyor, kısa ve orta vadede yapılacak gibi durmuyor! Ama, su sayaçlarına yansıyan faturalar tıkır tıkır ödeniyor! Hizmet alamayan vatandaşta, “neyin faturasını ödüyorum” diyor. Diyor da; sorun bir türlü çözülemiyor!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR