Köylerde tiyatro oynanacak

Türkiye'de destek alan 12 proje arasında tek sanat projesi olarak yer alan “Kadınlık Sanatı” SABANCI Vakfı tarafından da desteklenmeye değer bulundu. Birleşmiş Milletler “Kadın ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi” Ortak programı kap

Köylerde tiyatro oynanacak


Türkiye'de destek alan 12 proje arasında tek sanat projesi olarak yer alan “Kadınlık Sanatı” SABANCI Vakfı tarafından da desteklenmeye değer bulundu. Birleşmiş Milletler “Kadın ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi” Ortak programı kapsamında, 'Kadın Dostu Kent' oluşturmaya yönelik olarak seçilen 6 pilot ilden ( İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van) birisi olan Trabzon'da Proje Koordinatörü Özlem Şahin tarafından Trabzon Sanatevi'nde bir tanıtım kokteyli verildi. 15 Ekim 2008 tarihinde başlayacak olan proje 15 Nisan 2009 tarihinde sona erecek..

Sanat ve tiyatro yolu ile kültürel ve toplumsal dönüşümü fikir edinen projede, cinsiyet ayırımı gözetmeden, eğitim düzeyleri düşük, sosyal yaşamdan uzak, dezavantajlı ya da fırsat eşitsizliği nedeniyle tiyatroyla hiç karşılaşmamış ve karşılaşma ihtimali olmayan kişilere tiyatro aracılığı ile ulaşmak planlanıyor.
Dernekpazarı, Tonya, Araklı ilçelerinin yanı sıra; Çayırbağı, Akoluk, Pelitli, Kaymaklı, Yenicuma, Yeşiltepe, Özdil ve Derecik pilot bölgelerde uygulanacak olan projede, bu bölgelere 2 kez gidilerek tiyatro oyunu ve sinema filmi gösterimi yapılacak. Ayrıca Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından interaktif eğitim, avukat tarafından da ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti verilecek.

Pilot bölgelerde kadınlardan bir ekip oluşturulacak ve tiyatro sanatçısı eğitmen tarafından tiyatro grubu kurularak bu kişilerle atölye çalışmaları yapılacak.

Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği tarafından hazırlanan projenin Koordinatörü Özlem Şahin, bu proje sayesinde 2 bin 250 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek toplumsal cinsiyet konusunda farkındalıklarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Şahin ayrıca, ilçe ve köylerdeki okullarda sahnelenecek oyunun, sadece kadınlar değil, erkekler ve çocuklar tarafından da seyredilebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel