Arif Çetin

Arif Çetin

Korkarak Kazanamazsınız

Trabzonspor, Sivas deplasmanında en son 2009 yılının Nisan ayında kaybetmişti. Ersun YANAL'ın son maçı olmuştu 0-3'lık mağlubiyet. İlk golü Musa Aydın atmış ve kale arkası kamerasına "Bu daha bir" diyerek alay etmişti. O maçta da, rakibinden korkan, Sivassporlu oyuncuların sert ve acımasız müdahalelerine tepki veremeyen bir takım vardı sahada.

Tolunay Kafkas ta iyi biliyor ki, bu kadrodan fazla bir şey olmaz. Sivasspor birinci dakikadan itibaren Trabzonspor'u ablukaya aldı. Rıza Hoca, bordo mavili oyuncuların fiziksel ve ruhsal kırılganlıklarını iyi biliyor. Hakem Süleyman Abay'ın da göz yummasıyla doksan dakika boyunca dayak attılar. Bir oyuncu da bize ne yapıyorlar diyemedi. Sivas önde baskı yaparak başladı. Savunmanın konsantrasyon kaybı neticesinde ilk golü buldular. Koca 45 dakikada bir tane Trabzonspor atağı izlemedik.

Değerli Trabzonsporlular.

 Trabzonspor yenilebilir, bu ilk mağlubiyeti de olmayacak. Ancak, oyuncuların bu kadar da ruhsuz olmamalı, olamaz da…

 Kafasında Trabzonspor'u bitirmiş hiçbir isim bu formayı kirletmemeli. Adı Zokora'da olsa. Zokora, geldiği günden beri maç seçme hastalığını sürdürüyor. Birçok pozisyonda sırtını dönerek, sahte koşularla pozisyonun uzağında kalarak Trabzonspor'u hiçe sayıyor. Kendini takımdan büyük görüyor.

Hakem Süleyman ABAY o kadar profesyonelce düdükler çaldı ki, inanılır gibi değil. Son 10 yıldır bu kadar sinsice bir hakem görmedim. İlk yarının sonlarına doğru Erhan GÜVEN'in maçın en kötüsü Halil ALTINTOP'a yaptığı hareket net olarak penaltı.

Skor 0-2 olduktan sonra Sivaslı oyunculara göstermelik kartlar çıkardı. Zokora'nın pozisyonunda bile direk kırmızı göstermesi gerekirken, ikinci sarıdan kırmızıyı çıkardı. Abay'ın profesyonelce (!) yönetimi Trabzonspor'un mağlubiyetine kılıf oluşturmamalı.

Bu arada Halil Altıntop'a ayrı bir parantez açalım. Biliyoruz ki altı yabancı kuralından dolayı hak etmediği formayı daha sık giyiyor. Trabzonspor'un son dönemlerinde Halil kadar ruhsuz bir oyuncu görmedim. İyi insan olabilir, ama bu formayı giymeyi hak etmiyor. Tolunay Kafkas'ın hırslı yapısıyla tamamen ters bir oyuncu. Ödüllendirip bir de kaptanlık veriliyor. Trabzonspor kaptanlığı bu kadar ucuz olamaz, olmamalı da. Bırakalım o golleri gençler kaçırsın, ama yüreğiyle mücadele etsin.

 Trabzonspor yenisin, ama Zokoraların, Halillerin yerine Aykutlar, Sonerler, Emreler oynasın. Tecrübe kazansınlar. Düşsünler, kalksınlar ama yürekleriyle mücadele etsinler. Hüznü, yenilgiyi, taraftarın duygularını hissetsinler. Maç sonu kulaklıklarını takıp müzik dinleyerek camianın milyon dolarlarını banka hesaplarına geçirenler bu formayı hak etmiyor.

 Bu yapının en büyük sorumlusu olanlar, başkalarından gereğini yapmasını beklemekle yetinmeyip,  kendileri için zamanın gelip geçtiğini unutmamalılar.  

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR