Trabzon'da Adnan Kahveci anısına koştular

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde düzenlenen Halk koşusunda ilk 3’te 2 Mardinli sporcu yer aldı.

Trabzon'da Adnan Kahveci anısına koştular

Türk siyasi tarihinin unutulmaz ismi merhum Adnan Kahveci anısına doğduğu yer olan Trabzon Köprübaşı ilçesinde düzenlenen halk koşusuna büyük katılım oldu.


Köprübaşı Kaymakamlığı ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından organize edilen 5 kilometrelik 1.Adnan Kahveci Köprübaşı Halk Koşusu’nda büyük heyecan yaşandı. Nefes kesen koşuda, yarışmaya Mardin’den katılan Ömer Alkanoğlu, ikinciliği Bahattin Üney ve üçüncülüğü de yine Mardinli sporcu Serdar Çetin elde etti.

START KÖSEOĞLU’NDAN

150 kayıtlı sporcunun katıldığı 5 kilometrelik koşuya sporcuların yanı sıra halk da büyük ilgi gösterdi. Koşunun startını AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu verirken, Milletvekili Salih Cora ile Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan da 5 kilometreyi koşarak alkış aldı. Koşu alanına gelen Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün  ve ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Adnan Köseoğlu, yarışmacılarla sohbet etti.

SALİH CORA GÜLDÜRDÜ

Ödül töreninde konuşan Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ”Metrekaresine düşen tesis sayısı yönü ile sporun başkenti olan Trabzon’da bu tür etkinliklerin artması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” derken, Kaymakam Sarıdoğan ile birlikte koşuyu tamamlamayı başaran Milletvekili Salih Cora’nın, “Bu koşuda siyasetçiler kategorisinde 1. oldum” şeklindeki sözleri gülüşmelere yol açtı. Cora, “Spor sağlıktır, huzurdur, mutluluktur. Kötü alışkanlıklardan arınmaktır. Herkes imkanları ölçüsünde spor yapmalıdır” diye konuştu.

84 YAŞINDAKİ DELİKANLI

Bütün katılımcılara tişörtün dağıtıldığı koşuda ilk 3 sırada yer alan sporculara para ödülü, ilk 61 kişi arasına girenlere de Trabzonspor’un yeni sezon forması hediye edildi. Ömer Alkanoğlu’nun 13 dakika 43 sn’lik derecesi ile birinci, Bahattin Üney’inr 14.22 sn’lik dereci ile ikinci ve Serdar Çetin’in de 14.23 sn’lik derecesi ile üçüncü olduğu  yarışı tamamlayan 84 yaşındaki Altan Aksoy, jüri özel ödülü kazandı.  Bu arada yarışmaya Tarsus’tan katılan bayan sporcu Nursel Karadaş’ın erkek rakiplerini geride bırakıp ilk 10 arasına girmesi alkış aldı.


Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular
Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular
Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular
Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular
Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular
Trabzon'da Adnan Kahveci için anısına koştular

 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber