Aynı aileden 7 kişiyi öldüren zanlı yakalandı

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldüren katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı.

Aynı aileden 7 kişiyi öldüren zanlı yakalandı

Konya'da husumetli olduğu Dedeoğlu ailesinden 7 kişiyi öldüren katil zanlısı Mehmet Altun, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı. Altun, günlerden bu yana her yerde aranıyordu.

Konya'da geçtiğimiz cuma günü Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana gelen olayda Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konuştuktan sonra poşetten çıkardığı tabancayla ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi.

EVİ ATEŞE VERMEK İSTEDİ

İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, yaptığı incelemede, Mehmet Altun'un yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığını ve saldırının ardından aracından aldığı bidonla evin birkaç noktasını ateşe vermek istediğini saptadı.

BOŞ EVLERE BASKIN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Olayın ardından jet hızıyla Altun'u yakalama çalışmaları başlatıldı. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı çalışmalarda, Toros Dağları bölgesinde kokuya duyarlı eğitimli köpek ile insansız hava aracıyla arama yapıldı. Bunun yanı sıra özel harekat ve JASAT, hem Altun'un akrabalarının evlerinde hem de bölgedeki bazı mahallelerdeki sahibi il veya yurt dışında olan ve uzun süredir kullanılmadığı için boş olan evlere baskın yapıp, arama gerçekleştirdi.

OLAYLA İLGİLİ 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Dedeoğulları ailesi cinayetinde önceki gün de aralarında Mehmet Altun'un eşi, ablası, annesi ve babasının da olduğu 14 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYONLA YAKALANDI

Diğer yandan Mehmet Altun, kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde mahallenin yakınına bıraktı, olayın ardından 45 dakikada mahallesine ulaştığı belirtildi. Saldırının ardından da bu dağlık alanda Cinayet Büro Amirliği ve özel harekat ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) katıldığı arama çalışmalarının 5'inci gününde Mehmet Altun saklandığı yerde yakalandı. Altun'u gözaltına alan ekipler, şüpheliyi emniyete götürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler