Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

KO Sİ WAHALA!

Trabzon’da ‘hep yazdan kalma bir hava derdik ya’ bu gece de kıştan kalma bir havada oynandı 90 dakika…

Malatya deplasmanın da ki, ilk maçta bu sezonun en farklı mağlubiyetini alan bordo mavililer, bunun rövanşını aynı şekilde almak için çıktığı karşılaşma da 1-0 yenik duruma düşünce, ikinci yarıda şık bir gol, 2-1’lik skorla gelen bir galibiyete ve üç puana ‘eyvallah’dedi.

Son Bursa karşılaşmasındaki ilk 11 in de, değişiklik yapan ve oyuna Olcay, İbanez ikilisinin yerine Abdülkadir Ömür ve Novak’la başlayan Ünal Karaman, bu haftayı da gülerek kapatan teknik adamlardan oldu.

Ev sahibi istediği farka 2. dakika da Abdülkadir Ömür atağı gole çevirseydi, belki de ulaşacaktı. Bu pozisyon tam onun stiline uygun Ömürlük! bir pozisyondu. Kaçırmazsa o kaçırmazdı ama kalecinin üzerinden aşırtmak var iken, kalecinin üzerine vurdu.

İlk 20 dakika içerisinde çok net gol pozisyonuna giremeyen sarı kırmızılılar, Ömer Şişmanoğlu’nun şık kafa golüyle bir an da öne geçti. Ama bilinmeyen bir şey vardı. Trabzonspor bu sezon mağlup duruma düştüğü maçların, neredeyse tamamını önde kapattı. İşte bunu Yeni Malatya hatırlayamadı.

Bordo mavililerin Anthony Nwakaeme’si vardı. Nijeryalı yine sahne aldı. Rakip ceza alanına Abdülkadir Parmak’ın attığı ara pasıyla, çaprazdan dalan Nwakaeme, kaleci Ertaç’ın solundan köşeye plaseledi ve ilk 45 dakikanın tabelasını gösterdi.

*****

Sakatlıkları devam eden Onazi ve Kamil Ahmet’in yer almadığı Trabzonspor kadrosunda, Rodallega’da yedek kulübesinde başladı.

İlk yarıda topa %61 ile daha fazla sahip olan, son haftaların flaş takımı Trabzonspor idi. Yeni Malatya takımının ise topa sahip olma oranı %39 oldu.

Konuk ekipte Glenn Donald, iki kez uzaktan tehlikeli bir şekilde kaleci Uğurcan’ı yokladı.

Teknik adamları, eski Trabzonsporlu Erol Bulut’un talebeleri, ikinci yarıda sık sık yerde yan gelip yatmayı tercih edip, oyunu soğutmaya çalışmaları, profesyonel futbol adına kötü bir fotoğraf verdi. Özellikle kalecileri Ertaç, tam bir karakter oyuncusu! olarak göze battı.

Orta hakem Zorbay Küçük, adından da anlaşılacağı gibi karşılaşmayı yönetmekte zaman zaman zorlandı. Çok önemli bir karşılaşma için bana göre hazır değildi. Mesela; bir derbi müsabakasında ipin ucunu elinden kaçırabilir. Daha dikkatli olmalı ve çok çalışmalı.

Yine eski bir Trabzonsporlu Mustafa Akbaş, eski takım arkadaşı Ömür’e çok sert girince kırmızıya boyandı. Oyunun son bölümlerine girildiğinde Malatya haliyle 10 kişi kaldı.

Bu dakikadan itibaren baskılarını yoğunlaştıran bordo mavililer, son 10 dakikaya girildiğin de Nwakaeme’nin şık ortasına, oyuna yeni giren Rodallega’nın havadan düşerken topa vurduğu şık kafa filelerle kucaklaşınca, oyuncular saha içinde, taraftarlar da tribünde kucaklaştı.

Karşılaşma 2-1 bitecek derken, Ekuban’ın 6 pas üzerinden boş kaleye, ayak içi vurduğu gereksiz çok sert şut, üst direkten geri geldi. Daha yumuşak olsaydı bir gole de o imza atardı.

Gecenin en karlısı ise bireysel de Nijeryalı Nwakaeme oldu.

Nwakaeme, ‘ben buradayım’ diyerek, Nijerya’da çok konuşulan bir yerel dil olan Yorubaca seslendi ‘’ko si wahala (endişelenme)’’

Sezon başı anlaşmasında yer alan, ‘’sezon boyunca asist ve gol toplamı 19’a ulaşması halinde 100 bin Euro alacak’’ maddesi, bu gece bir gol, bir asistle gerçekleşti.

Keşke bu maddenin tamamlayıcı 19. rakamı, Fenerbahçe deplasmanına kalsaydı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR