Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs'ta Hamsi Festivali düzenleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Kültür Derneği tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen ‘13. Hamsi Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. ‘Yavru Vatan’da yaşayan Karadenizliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Karadeniz Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen festivale KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KKTC Türkiye Başkonsolosu Ali Murat Başçeri, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek ve Kıbrıs’ta yaşayan binlerce Karadenizli katıldı. Festival kapsamında Trabzon’dan Kıbrıs’a 5 ton hamsi getirildi.

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yavru Vatan’da hemşehrileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Malumlarınız üzere pandemi nedeniyle festivalimize 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bu iki yılda sizleri, kıymetli Kıbrıslı kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi çok özledik. Şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Karadeniz Kültür Derneğimizle birlikte 13. Hamsi Festivalimizi yeniden gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

TRABZON’UN 18 İLÇESİNDEN SELAM GETİRDİM

“Bugün size Türkiye’den Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 84 milyon kardeşinizin ve Trabzonlu hemşehrilerinizin kucak dolusu selamlarını getirdim” diyen Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Size Çaykara’nın, Of’un, Sürmene’nin, Araklı’nın, Maçka’nın, Vakfıkebir’in, Akçaabat’ın, velhasıl Trabzon’un 18 ilçesinin güzel insanlarının muhabbetlerini getirdim. Sizlere Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü kadim şehir, Karadeniz’in göz bebeği Trabzon’un selamlarını getirdim. Bu birlik ve beraberliğiniz, dayanışmanız ve coşkunuz için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Karadeniz’imizin güzelliklerinin, Kıbrıs’ımızın güzellikleriyle buluştuğu bu anlamlı festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kıbrıs’a ayak bastığımız andan itibaren bizlere gerçekten büyük bir muhabbetle gönülden ev sahipliği yaptınız. Bu muhteşem misafirperverlik dolayısıyla hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, başta Karadeniz Kültür Derneğimiz ve onun değerli başkanı Murat Zeki Civelek olmak üzere festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

“Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri doktor Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkının kıyamına katkı sunan herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Kıbrıs davası tarihiyle, mücadelesiyle, uğrunda feda edilen canlarla ve 1974'te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir davadır, büyük bir milletin davasıdır. Kıbrıs Davası’nın sahibi yavru vatanıyla, anavatanıyla büyük Türk Milleti’nin tamamıdır. Bu davanın sahibi bizler nefes alabilelim diye nefeslerini tüketen şehitlerimizdir, gazilerimizdir, vatanları için ölümü öldüren yiğit mücahitlerdir. Bu davanın sahibi, daha ömürlerinin baharında bu toprakları kanlarıyla sulayan kınalı kuzulardır. Kıbrıs Türkünün hür yaşama ve Ada'nın eşit sahibi olarak varlığını sürdürme hakkı için verdiği kutlu mücadele bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.”

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

YERYÜZÜNDEKİ TÜM TRABZONLULARIN BAŞKANIYIM

“Benim bir söylemim, bir iddiam var. Diyorum ki ben sadece, Trabzon’daki hemşehrilerimin değil, yeryüzündeki tüm Trabzonluların belediye başkanıyım. Bu manada göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hemşehri dernek ve vakıflarımızla sıkı bir iletişim içindeyiz. Birçok faaliyeti hem Trabzon’da hem de değişik şehirlerimizde beraber gerçekleştiriyoruz. Bu güzel festival de bu vizyonumuzun bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Şöyle bir baktığımda bazı arkadaşlarımızın üzerinde, Trabzonspor’umuzun formasını görüyorum. Dün akşam maçı da burada beraber izledik ve güzel bir galibiyet aldık. Bu sene şampiyonuz değil mi sevgili Trabzonlular? İnşallah şampiyonluğu hep birlikte kutlayacağız. Birlikte horon tepecek, şampiyonluk şarkılarını hep birlikte söyleyeceğiz. ”

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

KKTC BAŞBAKANI SUCUOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Fesitvale katılan KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu da yaptığı açıklamada, “Değerli Karadenizli vatandaşlarımız ve kardeşlerimiz festivalimize hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Yıllardır Karadeniz hamsi festivaline hep katıldık. Kültürel zenginliklerimize hep beraber sahip çıktık. Karadenizliler olarak bu vatan için çok mücadele ettiniz. Ülke olarak kalkınmamızda hep var oldunuz. KKTC’de özellikle çalışkan koyduğu hedefe odaklı olan Karadenizli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. KKTC Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile ortak kaderi paylaşan iki ayrı devlet ama tek millettir. Birlikteyiz tek tırnağız ve hep de öyle devam edecek. Ben özellikle bugün ve önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda inşallah sizlerle sizlerin katkısı ile ekonomimizi hedeflediğimiz noktalara ulaştıracağız. Sizler varsanız bizler varız. Bizlerin görevi sizlere hizmet getirmektir. Sizlerin sorunlarını çözmektir. Kapımız her zaman açıktır. Sorunlarınız bizim sorunumuzdur. Sıkıntılarınız bizim sıkıntımızdır. Bu festivalde Karadeniz’imizin güzelliklerini horunu, hamsiyi birlikte tadacağımız güzel bir gün olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

CİVELEK: TRABZON’U KKTC’YE GETİREN ADAM OLARAK ANILMAK İSTİYORUM

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek ise yaptığı konuşmada, “13. Hamsi Festivalimize hoş geldiniz. Dünyanın başına musallat olan pandemiden dolayı maalesef yaklaşık 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığımız etkinliklerimize en çok sevilen, en çok rağbet gösterilen hamsi festivalimiz ile başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 13. düzenliyoruz ve bundan 14 yıl önce o zamanki ben ve büyüklerimizin yönetici abilerimizin uçağın bagaj kısmında getirdikleri 200 kilogram hamsi ile başlayan hamsi festivali bugün 5 ton, binlerce fındık ezmesi, kuymak ile beraber ülkenin en çok rağbet gösterilen ve en renkli festival haline gelmiştir. Tekrardan Gazimuğsa’ya bu festivalin gelmesini sağlayan Büyükelçimiz Sayın Ali Murat Başçeri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Gazimuğsa Belediye Başkanımız Sayın İsmail Artel’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Burada olmamıza vesile olan başta Rahmetli Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ı da saygı ile anıyorum. Dernek başkanlığım sonlandıktan sonra beni de bu ülkeye Trabzon’u getiren, Karadeniz’de Kuzey Kıbrıslılara sunulan dostluk köprüsünün pekişmesine destek olan adam olarak hatırlasınlar istiyorum” dedi.

SİNAN YILMAZ KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından horon ve tiyatro gösterileri ile doyasıya eğlenen vatandaşlar, sanatçı Sinan Yılmaz’ın konseriyle keyifli anlar yaşadılar.

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kıbrıs hamsiye doyuyor!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler