Kitap fuarındaki büyük skandal!

Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olarak yer aldığı 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nda, 'Türkiye Üzerine Kitaplar' bölümünde terörist başı Abdullah Öcalan'ın eserlerinin yer alması tartışmalara sebep oldu. Küratör Michael Kegler tarafından gerçekleştirilen sergi,

Kitap fuarındaki büyük skandal!

Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olarak yer aldığı 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nda, 'Türkiye Üzerine Kitaplar' bölümünde terörist başı Abdullah Öcalan'ın eserlerinin yer alması tartışmalara sebep oldu.

Küratör Michael Kegler tarafından gerçekleştirilen sergi, sözde Türkiye sunumunun bir parçası olarak dünyanın onur konuğu ülkeye bakışını yansıtıyor. Onur Konuğu Salonu'nda yer alan sergide, dünyanın dört bir yanından 300'ün üzerinde Türkiye'nin renklerini yansıtan eser yer alıyor.

4 KİTAP BOY GÖSTERİYOR

Öcalan'ın Declaration On The Democratic Solution Of The Kurdish Question, Kurdisc Frageínin de aralarında bulunduğu 4 kitabı da serginin bu bölümünde boy gösteriyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de açılış konuşmasının ardından gezdirildiği 'Türkiye Üzerine Kitaplar Bölümü'ne, Frankfurt Kitap Fuarı yetkilileri hiçbir şekilde karışılmasına müsaade etmiyor.

KİTAPLARI KİM YOK ETTİ?

Terörist Öcalan'ı Türkiye'nin renklerinden ve fikirsel akımlarından biri olarak gören Frankfurt Kitap Fuarı yetkilileri, konuk ülkenin kendine ait hassasiyetlerini dikkate almadığı gibi, kendince bir özgürlük anlayışını dayatmaya çalışıyor. Bir diplomatik krizin meydana gelmesini istemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri terörist başının kitaplarının kaldırılması için girişimde bulunmasına fırsat kalmadan terörist başına ait kitaplar ortadan kayboldu. Fuarı gezen bir PKK'lı hayranının mı, yoksa bir Türk'ün milli duygularla mı kitapları yok ettiği ise anlaşılamadı.

RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ

“Bütün Renkleriyle Türkiye” sloganıyla yola çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye yayıncılığının bütün fikirsel zenginliklerini ortaya çıkaran bir kavram ile Frankfurt Kitap Fuarı'nda rüştünü ispat etmiş gözüküyor. Yüz Türk Yayıncı standının yer aldığı ve birçok kültürel aktivite ile (konser, sergi, konferans, sinema vs.) zenginleştirilen organizasyonda eleştirilere sebep olan bir diğer eksiklik, tek bir Türk bayrağının dahi sergide yer almaması oldu. Onur konuğu ülkenin bayrağının herhangi bir şekilde hemen hemen hiçbir yerde yer almamasının mantığını açıkçası anlamakta fuar ziyaretçileri güçlük çekti.

BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDU

Bir diplomatik krizin meydana gelmesini istemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri terörist başının kitaplarının kaldırılması için girişimde bulunmasına fırsat kalmadan terörist başına ait kitaplar ortadan kayboldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem