Diğer

Diğer

Kışın Sporun ateşiyle ısının!

Yaz aylarında; deniz kenarında kısa süreli koşular ve akşam saatlerinde yürüyüşler, geç saatlere kadar güneş ışığından faydalanma oranı, soğuk kış aylarında mümkün olmayabiliyor.

Peki, kışın spor yapmalı mıyız? Kışın spor nerede yapılır? Kışın spor yapmak sağlıklı mıdır? Sorularının cevabını bulalım.

Kışın havaların soğuması ile vücut ıssında da azalmalar olur. Bu dengeyi koruyamadığımız durumlarda hasta bile olabiliriz. Burada devreye en büyük antioksidan artırıcı devreye girer.

kisinspor3.jpg

Bizi dış etkilere karşı korur, güç verir, vücut ısımızı dengeler ve bizi zinde tutar. Evet spordan bahsediyoruz. Spor kış aylarında bizi sağlıklı ve zinde tutacak çok önemli bir aktivite.

Kışın nerde spor yapabiliriz?

Bu sorunun cevabı çok seçenekli olup en basitinden ev, spor salonu, kapalı yüzme havuzu

Gibi seçenekler olabilir.

Evde yapılabilecek sporlar kilo almamak, hacim kazanmak, sıkılaşmak, vücut geliştirmek, kardiyo egzersizleri olarak yapılabilir. Herhangi bir alet kullanmadan evde 3 temel hareket yapılabilir.

Bunlar barfiks, şınav ve mekik hareketleridir.

Barfiks: Kanat, sırt, pazu

Şınav: Göğüs, arka kol

Mekik: Mide yan karın kası ve bacak kaslarını geliştirir

kisinspor5.jpg

Spor salonlarında kışın  yoga, aerobik, jimnastik, tae-bo, aikido, modern dans, latin dans, oryantal, step, spinning, plates, fitness.ozon sauna olarak sıralanabilir.

Kışın Spor Yaparken Nelere Dikkat edilmelidir?

Havaların soğuk oluşundan egzersizlere başlamadan önce son derece iyi ısınılmalıdır. Aksi takdirde sakatlıklar baş gösterebilir. Stretching hareketleri yapılmalı ve kıyafet tercihine dikkat edilmelidir. Vücudu aşırı terleten kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Beslenmeye mutlaka meyve takviyesi yapılmalı ve beslenmede karbonhidrat alımı artırılmalıdır.

Kışın havalar soğuk deyip kendinize spor için sebep üretmeyin. Kendinizi sporun verdiği ateşle ısıtıp dayanıklılığınızı ve gücünüzü artırın.

Sağlıklı ve spor dolu bir hafta dileklerimle hoşçakalın…

kisinspor4.jpg

kisinspor2.jpg

kisinspor1.jpg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.