Kış aylarında günlük cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Hangi ürünler kullanılmalıdır?

Kış aylarında kuruyan cildimize nasıl bakım yapmalıyız. Doğru bakım rutini nasıl yapılır. İşte güzelliğin sırları haberimizde..

Kış aylarında günlük cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Hangi ürünler kullanılmalıdır?

Kışın soğuyan hava nedeniyle cildimiz çok daha fazla neme ihtiyaç duyuyor. Özellikle kuru bir cilde sahipsek daha dikkatli olmamız gerekiyor. Uzmanlar cildimizi ve saçlarımızı kurumaktan korumanın yollarını anlattı.Bu mevsimde daha fazla kuruduğu ve hassaslaştığı için cildimizin ve saçımızın sağlığına dikkat etmek her zamankinden daha önemli.

‘EGZAMAYA NEDEN OLABİLİR’

Cilt kuruluğu derinin üst tabakasındaki nem kaybı nedeniyle oluşur. Gergin ve rahatsız bir hisse, pul pul dökülmeye, özellikle elde ve ayakta çatlaklara sebep olabilir. Ayrıca kızarıklığa, kaşıntıya ve döküntülü egzamaya yol açabilir.

Atopik egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının yanında bazı tiroit hastalıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları veya bazı ilaçlar da cilt kuruluğuna neden olabilir. İlerleyen yaşlarda derinin nemli kalmasını sağlayan vücudun ürettiği doğal yağlar azaldığı için de kuruluk yaşanabilir.

Önlemek için ne yapmalı?

Ilık duş tercih etmeli, sert kese yapmamalıyız. Banyo süremiz kısa olmalı.

Ellerimizi, ayaklarımızı ve yüzümüzü eldiven, pamuklu çorap, kaşkol gibi aksesuarlarla korumalıyız. Mendil, kolonya, el temizleme jelleri gibi cilt Ph’ını bozan ürünlerden kaçınmalıyız. Sıvı sabun yerine kokusuz, renksiz kalıp sabunu tercih edebiliriz.

 Kuru ciltler için krem, losyon yerine merhem, pomat gibi yoğunluğu fazla ürünler daha uygun olur.-Haftada bir kafa derisine Hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, zeytinyağı uygulamak veya doğal bakım ürünleri kullanmak kuruluğun çözümü olabilir. Düzenli beslenme de önemli. Avokado, yumurta, chia, ceviz, bitter çikolata gibi faydalı yağ içeren besinler tüketilebilir. Ayrıca saçı çok sık yıkamamalı, fazla ısıya ve şekillendiriciye maruz bırakmamalıyız.

Tiftiklenmesi, matlaşması ve uçlarının kırık kırık olması saçınızın kuruduğunu gösterir. Sülfatsız ve parabensiz şampuan ve saç kremi kullanmanızı öneririm. Saçınızın ihtiyacına ve kuruluğuna göre belli periyotlarda keratin ve kolajen bakımı uygulamak da çok faydalı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler