Pazarcı esnafına 15 gün kapatma cezası

Kırşehir'de "kadınlara saygısızlık" yaptığı gerekçesiyle bir pazarcı esnafına 15 gün süreyle kapatma cezası verildi.

Pazarcı esnafına 15 gün kapatma cezası

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde, "kadınlara saygısızlık"  yaptığı gerekçesiyle bir pazarcı esnafına 15 gün süreyle kapatma cezası verildi.

Kırşehir Akpınar ilçesinde pazarda alışveriş yapan kadınlar, geçen hafta bir esnafın küfürlü  konuşmalar yaptığı iddiasıyla Akpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne şikayette  bulundu.

Kadınların şikayetini değerlendiren Zabıta Müdürlüğü yetkilileri,  esnafın pazar yerini 15 süreyle kapatmaya kararı verdi. Karar, Belediye Başkanı  Şükrü Turgut tarafından onaylandı.

Belediye Başkanı Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta  kadınlar tarafından yapılan şikayetin değerlendirildiğini, alınan "Bu tezgah  kadınlara yapılan saygısızlıktan dolayı 15 gün süre ile kapatılmıştır" kararının  da esnafın pazar yerine asıldığını söyledi.

Kendisinin de esnaf kökenli bir belediye başkanı olduğunu belirten  Turgut, "Kadınlarımız, alışveriş sırasında bir esnafın küfürlü konuşmalar  yaptığını söyleyerek zabıtamıza şikayette bulunmuşlar. Onlar da 15 günlük kapatma  cezası vermiş. Ben de onayladım. Kararın asıldığı belediye aracı, esnafın pazar  yerine bırakıldı." dedi.

  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler