Kaçak göçmenlere organizatörlük yapan 4 kişi tutuklandı

Kırklareli'nde 22 kaçak göçmen yakalanırken göçmenlere organizatörlük yapan 4 şahıs tutuklandı.

Kaçak göçmenlere organizatörlük yapan 4 kişi tutuklandı

Kırklareli'nde jandarma ekipleri tarafından 22 kaçak göçmen yakalanırken, göçmenlere organizatörlük yapan 4 şahıs tutuklandı. 
Kırklareli merkeze bağlı Demircihalil köyünde icra edilen devriye faaliyeti sırasında şüpheli iki araç durduruldu. Durdurulan araçlarda 17 Pakistan, 1 İran ve 2 Irak olmak üzere toplamda 20 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken, araç sürücüleri H.D, R.T, M.G.Ç. ve M.G.Ç. gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şahıslar 6 ay kadar önce Van sınırlarından yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıklarını daha sonra İstanbul'dan bir araca binerek yasa dışı yollardan sınırı geçmek üzere Kırklareli'ne geldiklerini söyledi. 
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda gözaltına alınan organizatörler H.D, R.T, M.G.Ç. ve M.G.Ç. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanıp Kırklareli cezaevine teslim edilirken, olayda kullanılan araçlara el konularak muhafaza altına alındı. Yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. 

Kullandığı tırdan sesler gelince şok oldu 
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Akçaköy'de ise bir köftecide duraklayan Bulgaristan uyruklu Sürücü T.A.'nın çekiciye takılı tırın dorsesi içerisinde sesler geldiğini bildirmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından seslerin geldiği tırda yapılan kontrolde dorsenin gümrük mührünün kırık olduğu tespit edildi. Dorsede yapılan kontrolde 2 Irak uyruklu şahıs yakalandı. Şahıslar 15 gün önce Şırnak'tan yasa dışı yollarla sınırı geçerek Türkiye'ye giriş yaptıklarını oradan İstanbul'a geldiklerini, İstanbul'da bir tırın dorsesinin gümrük bölümünü kırarak içine bindiklerini amaçlarının Bulgaristan'a gitmek olduğunu söyledi. 
Gözaltına alınan yabancı uyruklu şahıslar yasal işlemlerin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler