Yusuf Karakaya Kimdir?

Yusuf Karakaya kimdir, Nerelidir, Kaç yaşındadır? İşte Survivor 2019'da finale kalan Yusuf Karakaya hakkındaki detaylar...

Yusuf Karakaya Kimdir?

YUSUF KARAKAYA KİMDİR?

Yusuf Karakaya, 2 Ekim 1994 tarihinde Elazığ'da dünyaya gelmiştir. Karakaya,14 yaşına kadar Elazığ'da yaşamıştır.

KARİYERİ:

Arkadaşının antrenmana çağırması sonucu kick boks ile tanışan Karakaya, ailesi sporun çok gelecek getireceğini düşünmediği için kendisini başta desteklememiştir. Fakat o hayallerinin peşinden gitmeye karar vermiştir. İnternetten takip ettiği bir kulübe ailesinden habersiz olarak gitmiştir. Kulüp, kapıları ona açmıştır. Kendisine en büyük desteği de antenörü vermiştir. Salonda yatan ve tüm gün çalışan Karakaya, ilk girdiği Türkiye Şampiyonası'nda madalya kazanmıştır. Ardından amatörde Türkiye geneli ve uluslararası birçok başarı yakalamıştır.

18-19 yaşlarında artık bu işi profesyonel olarak yapması gerektiğini düşünmeye başlamış ve biletini alarak Tayland'a gitmiştir. Hazır olmamasına rağmen para kazanmak için dövüşmeyi kabul etmiştir. O bölgenin kemeri için Amerikalı rakibiyle maça çıkmıştır. 4. rauntta rakibini nakavt ederek kazanmıştır. Tayland'ın en büyük dövüş kulübü kendisine sponsor olmuştur. Tayland'ın en büyük 3 organizasyonuna çıkmış ve nakavtla şampiyon olmuştur. Ardından kral ve kraliçe kupalarını kazanmıştır.

1.5 yıl Tayland'da kaldıktan sonra Türkiye'den maç teklifi almıştır. Zamanın en büyük dövüşçüsü Nieky Holzken ile dövüşmek için maça çıkmış  ancak burnu kırıldığı için doktor kararı ile maç sonlanmıştır. Sakatlığı çok uzun sürmüştür. 1.5 yılı hastanede 6 ameliyat ile geçmiştir. 6 ay önce yeniden dövüşe başlamıştır. Slovak rakibini 2 rauntta nakavt ederek kazanmıştır. Antrenmanlarına aktif olarak devam etmektedir. En büyük hedefi birgün UFC'de Türk bayrağını dalgalandırmaktır.

Yusuf Karakaya Survivor'a girerken kendisini şöyle anlatmıştı

:  Çiftçi bir ailenin çocuğuyum 14 yaşına kadar sadece okul hayatım oldu ve sonrasında aileme yardım ettim. 14 yaşında arkadaşımın önerisiyle kickboksa başladım ve çok sevdim. Ailem beni başta desteklemedi. İnternetten takip ettiğim bir kulüp vardı Antalya'da. Sonra ailemden habersiz gittim. Bana kapılarını açtılar. Önce dışarıda yatıyordum. Sonra salonu temizleyerek orada çalışmaya başladım. Sonrasında da uluslararasıı bir çok  başarı elde ettim. Yine bir akşam kendime bilet aldım ve İngilizcem bile yokken Tayland'a gittim. Orada 3 şampiyonluk yaşadım. İnşallah bu sene Survivor'da yer alıp şampiyon olmak istiyorum. Yaptığım en iyi işi yapmaya savaşmaya gidiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler