Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir?

Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir?

YEŞİM CEREN BOZOĞLU KİMDİR?

Yeşim Ceren Bozoğlu, 29 Temmuz 1974 tarihinde Kadir Atilla Bozoğlu ve Günseli Yetkin Bozoğlu çiftinin çocouğu olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Bozoğlu, sanat yaşamına tiyatro ile adım atmıştır. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü bitirmiş ve mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile Cumhuriyet Gazetesi ve Ayşegül Yüksel tarafından yılın genç kadın oyuncusu seçilmiştir. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Tarık Akan, Haluk Bilginer, Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Mehmet Aslantuğ, Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca, Mehmet Ali Alabora, Emre Kınay, Hülya Avşar, Nejat İşler gibi her dönemin ünlü oyuncuları ile dizi ve filmlerde çalışmıştır. Semih Kaplanoğlu, Ömer Uğur gibi ünlü yönetmenler ile çalıştı. Sayısız kısa filmde oynadı. Geniş Aile dizisinde Domuşuk Sevim karakterine hayat veren Bozoğlu’nun başrolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali’nde “en iyi film “ödülünü kazanan, Türkiye’de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi " Bahtıkara " da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girmiştir.

Ayrıca profesyonel olarak oyunculuk koçluğu konusunda Türkiye’nin en tanınan ismi olan başarılı oyuncu Duru Tiyatro’da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veriyor. Mirkelam'ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo'nun Doludizgin adlı kliplerinde de yer almıştır. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı "Dersimiz Oyunculuk" isimli bir kitabı da bulunmaktadır. Geniş Aile ekibinden izin alarak Canım Babam adlı diziye geçmiştir. O dizi bitince, TRT 1'de Elde Var Hayat adlı dizide Müdür muavini Zehra Öğretmen rolü ile dizide yer almıştır.

ÖZEL HAYATI:

2 Eylül 2007 yılında oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile dünyaevine girmiştir. Çift,  2010 yılında ayrılmıştır.

ROL ALDIĞI VE YÖNETTİĞİ OYUNLAR:

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Örümcek Kadının Öpücüğü, Tersine Dünya, Sessizlik, Arthuro Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, Totlar, Oyun Nasıl Oynanmalı

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Yüzleşme, O Hayat Benim, Güldür Güldür Show, Bebek İşi, Aldırma Gönül, Elde Var Hayat: Sınav, Ateşin Düştüğü Yer, Elde Var Hayat, Canım Babam , Geniş Aile , Bahtı Kara , Yüreğine Sor , Deli Deli Olma , Kirpi, Kısık Ateşte 15 Dakika , Eve Dönüş , Polis , Doktorlar , Beşinci Boyut-Bir Annenin Zor Günleri, Alanya Almanya, The İmam , Öteki Gece , Avrupa Yakası , Meleğin Düşüşü, Bir Aşk Hikayesi , İki Genç Kız, Arapsaçı , Günahım Neydi Allahım , Sultan Makamı , Azad , Gülbeyaz , İngiliz Kemal, Yeditepe İstanbul , Gece Martıları , Sıcak Saatler 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi