Ünal Karaman kimdir?

Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman kimdir? İşte Ünal Karaman'ın biyografisi...

Ünal Karaman kimdir?

Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

29 Haziran 1966 yılında Konya'da dünyaya gelen Ünal Karaman, Trabzonspor'un teknik direktörüdür.

Futbolculuğu döneminde orta sahada forma giyen Ünal Karaman, 8 numaralı forması ile hem Trabzonspor'un hem de Milli Takımın en önemli futbolcuları arasında sayılmaktadır.

Futbolculuğu döneminde mesafe tanımaksızın şutları ve tarzı ile tanınır.

Futbola Konyaspor'da başlayan Karaman, Gaziantepspor ve Malatyaspor'un ardından 1990 yılında Trabzonspor'a transfer olmuştur. Bordo-Mavili forma ile 9 yıllık serüveninin ardından hem taraftarla hem de kulübün simge futbolcuları arasında yer almıştır.

Trabzonspor'un ardından bir yıl Ankaragücü'nde futbol oynamasının ardından antrenörlük hayatına adım atmıştır.

2000 yılında emekliliğinin ardından Şenol Güneş ile birlikte 2004 yılına kadar A Milli Futbol Takımı'nın yardımcı antrenörlüğü görevini yürütmüştür.

2005 yılında Ümit Milli Takımın Teknik Direktörlüğü görevine getirilmiştir. 13 Eylül 2017'de görevinden ayrılmasının ardından 28 Eylül'de Konyaspor'da teknik direktörlük görevine başlamıştır. Ancak 2008 yılında görevinde istifa eden Karaman, MKE Ankaragücü'nün başına geçmiştir. Ankara ekibinde 8 maç takımın başında kalan deneyimli teknik adam tekrar Konyaspor'a dönmüş 2 maçlık sürenin ardından görevinden ayrılmıştır.

25 Kasım 2009 yılında Trabzonspor'da Sportif Direktörlük görevine getirilmiştir. 2010 yılında ise teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in getirilmesinin ardından yardımcı antrenörlüğe getirilmiştir. 2013 yılında Şenol Güneş ile birlikte toplu olarak istifa eden ekipte Karaman'da yer alıyordu. Ancak 6 Haziran 2013 yılında Trabzonspor'a tekrar Sportif Direktörlük görevine getirilmiştir.

Ünal Karaman kimdir?

2012 yılında istifa eden Ünal Karaman, Adana Demirspor, Şanlıurfaspor ve Karabükspor takımlarında teknik direktörlük yapmasının ardından 1 Haziran 2018 yılında Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilmiştir.

Trabzonspor'da kısıtlı kadro ile 63 puanla liderin 6 puan gerisinde takımı 4. sıraya taşımayı başarmıştır.

Sezon sonu sözleşmesi biten Karaman ile yeniden sözleşme imzalanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler