Ünal Büyükaycan kimdir?

Ünal Büyükaycan hayatını kaybetti. Ünal Büyükaycan kimdir?

Ünal Büyükaycan kimdir?

Beşiktaş ve milli takımın eski basketbolcusu Ünal Büyükaycan yaşamını yitirdi.

Ömer Büyükaycan’ın babası olan ve bir süredir tedavi gören Ünal Büyükaycan’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ortaköy Dereboyu Mahmut Teşrifatçı Camii’nden kaldırılacak..

Ünal Büyükaycan kimdir?

1937 yılında İzmir’de doğan Ali Ünal Büyükaycan, lise yıllarında basketbol oynamaya başlar. Karşıyaka’da oynadıktan sonra İstanbul’a gelerek Galatasaray’a transfer olur.  1958’de Galatasaray’dan Şengün Kaplanoğlu ile birlikte Modaspor’a transfer olur.  1959’da tekrar Galatasaray’a döndü. 12 Ağustos 1961’de askere gittiği için iki yıl boyunca Ankara Harp Okulu’nda oynamıştır. 1964-65 sezonunda Standard Liege forması giydiği dönemde Belçika’da en iyi yabancı oyuncu seçilmiştir.1966’da Beşiktaş’a transfer oldu. Ardından Yalçın Granit ile birlikte Eczacıbaşı efsanesinin temellerini atan ekipte yer aldı. Sıfırdan başlayıp kısa sürede lige ambargo koyan bu takımın temellerini atarak görevi Aydan Siyavuş’a emanet etti.19 Nisan 1972'de Spor Sarayı'nda Öztürk Serengil'in sunumunu yaptığı jübile ile faal basketbolculuk kariyerini sonlandırmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi