Türker Alkan kimdir? SODEP kurucularından Türker Alkan öldü

Erdal İnönü'nün partisi olarak bilinen SODEP'in kurucularından Türker Alkan kimdir sorusu merak ediliyor. İşte detaylı bilgiler ve Alkan'ın hayatı

Türker Alkan kimdir? SODEP kurucularından Türker Alkan öldü

SODEP'in kurucu üyelerinden Türker Alkan hayatını kaybetti. Gazeteci ve akademisyen olan Türker Alkan kimdir nerelidir hayatı merak ediliyor. 12 Eylül darbecileri tarafından üniversiteden dışlanan Türker Alkan askeri rejime karşı gelmesiyle biliniyor. Alçakgönüllü yapısıyla bilinen ünlü siyasetçi akademisyen ve gazeteci Türker Alkan hakkında bilinmeyenler...

TÜRKER ALKAN KİMDİR? 

Türker Alkan, 1941 senesinde dünyaya gelmiştir. Yüksek öğrenim lisans diplomasını 1960 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden almış, doktorasını ise 1970 senesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde Kamu Yönetimi üzerine yapmıştır. O ana kadar Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaptığı öğretim üyeliği görevini 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle başlayan akademisyenlere yönelik cadı avcılığı faaliyetlerinin ardından 1983 senesinde sonlandırmış ve çalışmalarına sonraki altı sene boyunca üniversite dışında devam etmiştir. 

1989 senesinde Ankara Üniversitesi'nin bu kez İletişim Fakültesi'nde göreve başlamıştır. Bu esnada Erdal İnönü'nün başını çektiği SODEP kısaltmalı Sosyal Demokrat Parti'nin kurucu üyelerinden birisi olmuştur.

Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden emekli olduktan sonra Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ders vermeye başlamıştır. Yazılarında özellikle demokrasi ve özgürlük karşıtı fikirlere yer verdiği için sıkça eleştiri almaktadır. Uzun süre Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştı. 

ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORDU

Türker Alkan, hafızalarda post-modern darbe olarak kalan 28 Şubat sürecinden önce elektronik posta yoluyla aldığı tehditlerin 22 Temmuz seçimlerinden sonra yeniden başladığını yazmıştı. 

Alkan yazısında, "22 Temmuz'dan sonra kızgın ve tehditkâr iletiler yeniden boy gösterdi. Geçenlerde aldığım bir iletide polis olduğunu iddia eden biri 'vatan haini olduğumu', 'kafama iki defa sıkacağını' söylüyordu. "Kim bilir, gerçekten polis miydi? Fakat, polis olmasa bile bu zihniyette birinin polis rolünü benimsemesi neyi ifade eder dersiniz?" demişti.

CAN DÜNDAR DUYURDU

Türker Alkan'ın ölüm haberini kaçak durumda Almanya'da olan Can Dündar Twitter hesabından “Mülkiyelilerin ve ODTÜ'lülerin başı sağolsun” diye duyurdu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi