Tuna Huş kimdir, neden öldü?

17 yıldır konuşamayan Tuna Huş hayatını kaybetti. Peki Tuna Huş kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? İşte detaylar

Tuna Huş kimdir, neden öldü?

TRT'nin siyah beyaz yayın yaptığı yıllarda TRT'de spikerlik yapan Tuna Huş hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Huş'un cenazesi İstanbul'da yarın Üsküdar Üsküdar Kuruçeşme Selamiali Camisinde öğle namazına mütakıben kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

TUNA HUŞ KİMDİR?
Tuna Huş kimdir, neden öldü?
1942 yılında Adana'da dünyaya gelen Tuna Huş, TRT'de spikerlik görevi üstlenmiştir. Siyah beyaz yayın yapıldığı dönemelrde spikerlik yapan efsane isim  her kelimesi kolaylıkla anlaşılan, yumuşak ses tonuyla hafızalarda yer etti. 1999 yılında rahatsızlanmasının ardından By Pass ameliyatı geçirdi. Bu ameliyatın üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra beynine giden ana damarın pıhtı atması sonrasında 2001'de beyin kanaması geçirdi. Geçirdiği ameliyatın ardından felç geçirdi ve konuşma yetisini kaybetti.

1990 yılında ikinci evliliğini Berrin Huş ile yapan Tuna Huş'un Zeynep (d.1991) adında bir kızı vardır. Tuna Huş’un ilk evliliğinden Ali ve Tuna adında iki oğlu bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi