Tülin Şahin Kimdir?

Tülin Şahin Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? İşte detaylar...

Tülin Şahin Kimdir?

TÜLİN ŞAHİN KİMDİR?

Tülin Şahin, 13 Aralık 1980 tarihinde Danimarka'nın Odense şehrinde dünyaya gelmiştir. Güzel manken çocukluğunu orada geçirmiştir. Ailesi aslen Sivas'lıdır ve Danimarka'da yaşamaktadırlar. Karl Lagerfeld tarafından Turkish Beauty/Türk Güzeli olarak adlandırılan Tülin Şahin, İngilizce, Danca, İsveçce, Norveççe, Türkçe, Almanca ve Fransızca olmak üzere yedi dili çok iyi bilmektedir.Türkiye'deki Spor kulüplerinden olan  Fenerbahçe taraftarıdır ve kulübe ait 1907 derneği üyesidir.

ÖZEL HAYATI:

2005 yılında yemek şefi ve televizyoncu Mehmet Özer ile evlenip, 2017 yılında boşanmıştır. 

2019 yılında Portekiz asıllı Londra’lı yatırımcı ve ekonomist Pedro de Noronha ile Lisbon’da sade bir tören ile dünya evine girmiştir.

KARİYER HAYATI:

1995 yılında 'Supermodels Of Denmark' adlı yarışmada keşfedilen Şahin, yarı zamanlı modellik yapmaya başlamıştır. 1998 yılında tasarım üzerine eğitim aldığı okulu bitince tasarım kariyeri için 1998 yılında Paris'e gitmiştir. Paris'te modacıların tekrar modelliğe ikna etmesi ile tam zamanlı modellik kariyeri başlamış olmuştur. Ailesinin memleketi olan Türkiye'ye Zeki Triko ile imzaladığı mankenlik işi için gitmiştir.  ABDli Ünlü manken Cindy Crawford'a aşırı benzerliğinden dolayı kendisi hem Türk hem de dünya basınında Sivaslı Cindy olarak anılmıştır. 

2009 dan itibaren birçok defa Türkiye Kültür Bakanlığı tarafından tanıtım elçisi olarak atanmıştır. Türkiye Unicef iyi niyet elçisi ve Küresel Vatandaşlık Forumu elçisidir. 2008 yılında kadınlara yönelik Tuliss adlı bir site kurmuştur. Bunların yanı sıra konsept ve marka danışmanlığı ile birlikte freelance moda editörlüğü de yapmaktadır. Zayıflamak isteyen bayanlara yönelik beslenme ve diyet üzerine Sırlar, Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz? ve Kral Prens ve Fakir kitaplarını yazmıştır. 1998'de Olacak O Kadar'da ve Tatlı Kaçıklar dizisinde ve 1999'da Gece Şahinleri filminde rol almıştır. 2004 yılında Acun Firarda programında konuk sunucu olmuştur. 2010 yılından itibaren kesintisiz olarak kendi adı ile anılan ''Tülin Şahin İle Moda'' programını yapmaktadır. 2016 yılında 2,50 milyon euroluk sigara reklam teklifini geri çevirdiği ortaya çıkmıştır. Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay ile birlikte çalışmıştır.

Paris Moda Haftası, Londra Moda Haftası, Milano Moda Haftası ve New York Moda Haftası gibi dört büyük moda haftasında görevler almıştır. Ralp Lauren, Silk and Cashmere, Hublot, Victoria Secret, Audi gibi daha birçok dünya markası ile çalışmıştır. Ayrıca Victoria Secret modelidir.

Türkiye Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye reklam elçisi seçilmiştir. Global Citizen ForumTürkiye elçisi ve Unicef Türkiye elçisi seçilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi