Şükrü Üçüncü kimdir?

Oyuncu Şükrü Üçüncü, daha önce tiyatrolarda boy gösterirken artık dizilerde de yer almaya başladı. Peki Şükrü Üçüncü kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

Şükrü Üçüncü kimdir?

26.07.1983 Yılında Trabzon’un Ortahisar İlçesinde dünyaya geldi. Ülke genelinde muhabir, yazar ve tiyatro sanatçısı olarak tanındı. Birçok sinema ve dizi projelerinde yer aldı. 2002 yılından günümüze aktif olarak medya ve sinema sektöründe faaliyetlerini sürmektedir. 

Eğitim Hayatı

İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini yine Trabzon’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine bölümünü ikinci sınıfta bıraktı ve lisan eğitimini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladı. Yan dal olarak iletişim sanatları alanında gerçekleştirerek Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde eğitimi ile tamamlarken yine önlisans eğitimi olarak aynı üniversitesinin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. 

Şükrü Üçüncü kimdir?

Sanat hayatı 

Tiyatro 

İlkokul yıllarında öğretmeni tarafından yeteneği keşfedildi. Sıra sahnelerden başlayan amatör oyunculuk serüveni, lise ve üniversite de kendi kaleme aldığı mizahi skeçlerle devam etti. Ankara’dan Trabzon’a 2010 yılında dönerek Gugulumdakiler Tiyatrosunun kuruluşunda yer aldı ve bu grupta profesyonel oldu. Yine bu grupta ilk yazdığı oyun sahnelendi. İnteraktif tiyatro üzerine çalışmalar yaparak avangart tiyatro anlayışı olarak tabir edilecek “tiyatro da kaos anlayışı” düşüncesi üzerine çalışarak kendi disiplinini ortaya çıkardı. Yine kaleme aldığı tiyatro tekstlerinde kendi anlayışını vurguladı. Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelere giderek gösteriler düzenledi. 2017 yılında kendine özgü disiplini geliştirmek amacı ile çocuk oyunu gerçekleştirdi ve yurdun belirli kentleri ve K.K.T.C’nin tüm bölgelerinde bu oyunu sergiledi. Birçok tiyatro oyunu kaleme alırken, Biz Bunu Hiç Düşünmedik, Bi Sıkıntı Yok, Biz Bunu Çok Düşündük, 46’lıklar, Gözüne Girsin, Kanlı Gömlek, Canım Arkadaşım, Herkes Oyuncu, Elveda Alfredo, Gergin Aile, Çalıntı Eserler Galerisi gibi oyunlarda rol aldı. 

Şükrü Üçüncü kimdir?

Sinema/dizi/reklam

Ekranlarla 2013 yılında Ziraat Bankasının reklam filmi tanıştı. İlk çektiği sinema filmi Seni Seven Ölsün isimli proje oldu. Sonrasında sırası ile Yeni Gelin, Sümela’nın Şifresi Cünyor Temel, Sen Anlat Karadeniz, Kuzey Yıldızı İlk Aşk, Komutan (Soluk Kesen) ve Elif Ana filmi oldu. Oyuncu olarak ülkede kendi adıyla hayat verdiği Şükrü karakteri ile Kuzey Yıldızı İlk aşk dizi ile tanındı. 

Basın Hayatı

Medya

İstanbul’un Çağaloğlu (babı-ali) semtinde matbaa da basın hayatına atıldı. Grafik tasarımcı ve dizgici olarak başladığı basın hayatına foto muhabiri, siyasi muhabir ve Polis adliye muhabiri olarak devam etti. DHA, İHA, Karadeniz Gazetesi gibi kurumlarda çalışsa da basın hayatında Haber61.net haber merkezinde tanındı. Uzun yıllar haber merkezimizin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Muhabirlik hayatında 20’nin üzerinde ödüle laik görüldü. Bu ödüllerin en önemlileri, Türkiye Gazetecileri Cemiyeti Yılın Fotoğrafı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Haberi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti en iyi belgesel dir. 

Yazarlık

Oyun yazarlığı dışında birçok kitap kaleme aldı. Muhabirlik döneminde adliye koridorlarında takip ettiği dava dosyalarından yola çıkarak birçok kitaba imza attı. İlk kaleme aldığı eser ise Yalı Çetesi isimli roman olurken, bu kitap ile umut veren genç yazarlar arasına girdi. Bu kitabı sırası ile Faili Firar, Sıra Dışı Hastalar, Ne Ben Şairdim Ne de Bu Şiir Kitabı, Göklerin Kadını takip etmektir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler