Simge Sağın kimdir?

Simge Sağın Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Simge Sağın kimdir?

SİMGE SAĞIN KİMDİR?

Güzel şarkıcı, 8 Ağustos 1981 tarihinde Kurtuluş, Şişli'de dünyaya gelmiştir. Annesi Arnavut, babası Amasyalıdır. Ailenin ikinci çocuğudur. Sağın'ın oğumundan sonra annesi Neriman Hanım iş hayatına son vermiştir. Kensidinden sonra bir kardeşi daha olunca bu kez de müzisyen olan ve orkestralarda çalışan babası müzisyenliği bırakarak başka bir iş bulmuştur. Başarılı bir lise hayatı sürmeyen ve lisenin ilk yılında sınıf tekrarı eden Simge, öğrencilik hayatını “İğrenç, kötü ve kopyacıydım. Bacağıma ve kalemlere kopya yapardım. Lise birde dokuz zayıfla kalmıştım. Matematik, fizik ve kimyam çok kötüydü. Edebiyatım iyiydi." demiştir.  

Sağın, liseden sonra müzik eğitimi almak istemiştir. Babasının desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na kaydolarak müzik eğitimi almıştır. Güzel şarkıcının sesi, sopranodur. Üniversitede klasik Türk müziği sanatçıları Alâeddin Yavaşca ve Selahattin İçli dahil olmak üzere çeşitli isimlerden eğitim almıştır. Üniversitede öğrencilik yıllarında çeşitli pop şarkıcılarına geri vokallik yapmıştır.

Güzel şarkıcı 4 yıl boyunca Onur Bayraşa ile aşk yaşamıştır.

2011 yılında Erdem Kınay'ın yapımcılığında Yeni Çıktı adlı bir EP ile çıkış yapmıştır. İlk çalışması, Sağın'a istediği başarıyı veremese de dört yıl sonra yayımladığı "Miş Miş" ile asıl çıkışını yaparak Türkiye'de MusicTopTR Resmî Listesi'nde dört hafta peş peşe bir numarada kalmayı başardı.  "Yankı" ve "Ben Bazen" şarkıları aynı listede ilk üçe girerken "Öpücem" şarkısı ise bir numaraya yükselmiştir. Kendisinin ilk stüdyo albümü olan Ben Bazen, 2018'de yayımlanmış ve içerdiği müzikal çeşitlilik ile müzik eleştirmenlerinden övgü toplamıştır.

Usta sanatçı Sezen Aksu'dan etkilendiğini belirten Simge, genel anlamda dans-pop şarkıları seslendirmiştir. 

2015 yılından itibaren Türkiye'de radyo ve televizyonlarda dönem dönem en çok çalınan şarkıcı olmuştur.

2018 yılında ise yılın en çok çalınan ikinci kadın şarkıcısı olarak kayıtlara geçmiştir. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü ve üç Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü olmak üzere birçok ödül almıştır.

DİSKOGRAFİ:

Yeni Çıktı
Ben Bazen
Filmografi
Her Şey Aşktan

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi