Sibel Tüzün kimdir?

Başarılı sanatçı Sibel Tüzün magazin gündeminden düşmüyor... Peki Sibel Tüzün kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Sibel Tüzün hakkında detaylar...

Sibel Tüzün kimdir?

Son dönemlerde eski eşine söylediği sözlerle magazin gündemine gelen Sibel Tüzün kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Sibel Tüzün fotoğrafları ve hakkındaki detaylar...

SİBEL TÜZÜN KİMDİR?

29 Eylül 1971 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sibel Tüzün, müzisyen ve bestekardır.

1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu'nda müzik eğitimine başlayan Sibel Tüzün, ortaokul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosu'nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın, Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi öğretmenler ve koro şefleriyle çalışma fırsatını bulmuştur.

Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilenmiş ve 1986 da Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'nda okuluna üçüncülük kazandırmıştır. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başlayan Tüzün, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi birçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etmiştir.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle giren Tüzün, klasik müzikte öğrenciliği, jazz ve pop müzikte de yorumculuğu sürdürmüştür. 1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım atmıştır. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Eurovision Şarkı yarışmalarına katılarak ödüller almıştır.

Sibel Tüzün kimdir?

1997 yılında Tüzün, Arinna Müzik'i kurmuştur. Sanatçı TRT tarafından, Atina'da düzenlenen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışmak için seçilmiştir. 2006 yılında Tüzün, 51. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi Atina’da temsil etmiştir. Söz ve müziği kendisine ait olan "Süper Star" adlı şarkıyla dikkatleri çeken Tüzün, yarışmanın 11'incisi olmuştur. Eurovision'un ardından İsveç, Litvanya, Finlandiya ve Yunanistan'da konserler veren Tüzün ayrıca İngiltere, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'tan albüm teklifleri almıştır. 

2008 yılında "Aç Telefonu" ve "Yaz Aşkı" adlı şarkıları dijital platform üzerinden dinleyicileriyle paylaşmıştır. "Aç Telefonu"nun sözleri Zeynep Talu, Zeynep Çetinsoy'a, bestesi Lionel Richie, Enrique Iglesias, Phil Collins ve Lil'Kim gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalışan Marcus Brosch'a, aranjesi de dünya çapında 46 platin ve 40 altın plak ödülü sahibi, N'Sync ve Backstreet Boys'la çalışmalar yapan Toni Cottura'ya aitti.

2012 yılında Show TV 'de yayınlanan Survivor Ünlüler-Gönüllüler 'de yarışmıştır.

Sibel Tüzün kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Tüzün ilk evliliğini 1997 yılında Levent Candaş ile yapmıştır. Çift, 2001 yılında boşanmıştır.    

İkinci kez nikah masasına 2005 yılında Engin Güven ile oturan sanatçı, Güven ile 2010 yılında yollarını ayırmıştır. Çiftin bu evliliğinden Elaya Amber Güven adında çocukları dünyaya gelmiştir.

 Son olarak 2016 yılında Ender Balcı hayatını birleştiren Tüzün, aynı yol başanmıştır. Çiftin, Çınar Balcı adında oğulları bulunmaktadır.

Stüdyo Albümleri: Ah Biz Kızlar (1993), Nefes Kesen Aşklar (1995), Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda (1998), Yine Yalnızım (2001), Kırmızı (2003), Saten (2010)

Video klipleri: Beni Bağlamaz, Kaçın Kurası, Sana Anlatmam Lazım

Remix Albümleri: Kıpkırmızı

Teklileri: Seviyorum, Seveceğim (2005), Süper Star (2006), Aç Telefonu-Yaz Aşkı (2008), Saten / Remix (2013), Kaç Yıl Geçti Aradan (2014), Le Le Le (2014), Aşk Bize Yeter (2015), Senden İmzalı (2017), Anlamadın di mi? (2018)

Rol aldığı filmler: Çılgın Dersane Kampta

Rol aldığı yarışmalar: Survivor Ünlüler /Gönüllüler

Diğer çalışmaları:

- (2009) "Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş!" (Broadway Müzikali)

- (2009) "All That Jazz" (Selen Gülün/Sibel Tüzün projesi)

- (2009) "Let Me Entertain You" (Sahne şovu)

- (2010) "All That Jazz" (Burak Bedikyan/ Sibel Tüzün projesi)

- (2010) "Histanbul" (Müzikli Oyun)

- (2011) "Sibel Tüzün 20" (Müzik kariyerinin 20.yılı)

- (2013) "Bir Aşk Hikayesi" (Kürşat Başar ile Sahne şovu)

Sibel Tüzün kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi