Serenay Sarıkaya kimdir?

Serenay Sarıkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Serenay Sarıkaya kimdir?

Güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Serenay Sarıkaya kimdir, nerelidir, hangi projelerde yer almıştır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

SERENAY SARIKAYA KİMDİR?

1 Temmuz 1991 yılında Ankara'da dünyaya gelen güzel oyuncunun annesi Ümran Seyhan, babası ise Mustafa Sarıkaya'dır. Annesi ve babası kendisi çocukken ayrılan Serenay, babasının ikinci evliliğini yapması üzerine annesi ile birlikte İstanbul'a taşınmışlardır.

Serenay Sarıkaya kimdir?

EĞİTİM HAYATI:

Lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nde tamamlayan Sarıkaya, üniversite eğitimi yurt dışında tamamlamak istemiş, ancak üniversite eğitimi almamıştır. Çocukken oyuncu olmayı düşünmeyen Sarıkaya, modellik yapmayı istemiştir. Uzun süre voleybol oynamış ardından bir dönem de dönem basketbolla ilgilenmiştir.. Ayrıca bir sürede tenis oynayan Sarıkaya, kariyeri öncesinde latin danslarıyla da ilgilenmiştir.

15 yaşındayken Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'na katılan Sarıkaya, yarışmada jüri özel ödülünü almasının ardından oyunculuk serüveni başlamıştır.

KARİYER HAYATI:

2006 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda jüri özel ödülü almasının ardından Şahin Alpaslan'ın yönettiği Şaşkın filminde rol aldı ve Itır karakterine hayat vermiştir.

2008 yılında Turkcell'in bir reklam filminde rol aldı ve yapımcılığını Sinan Çetin'in yönetmenliğini de Murat Şeker'in yaptığı Plajda isimli ikinci sinema filminde rol alan Sarıkaya, filmde Aslı karakterini canlandırmıştır. Ayrıca başrolünü yine Sinan Çetin tarafından yapılan ve Celal Çimen tarafından yönetilen Peri Masalı isimli fantastik dizide iyilik perisi Talya karakterini canlandırmış ve dizide Ayşen Gruda, Altan Günbay ve Şahap Sayılgan gibi isimlerle birlikte rol almıştır. Aynı yıl yine Sinan Çetin tarafından yapılan ve Deniz Ergun tarafından yönetilen Limon Ağacı dizisinde Kaan Urgancıoğlu ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Onuncu bölüm sonunda yayından kaldırılan dizide Peri karakterini canlandırmıştır. Dizinin sona ermesinin ardından yine 2008 yılında Tayfun Güneyer tarafından yapılan ve Adnan Güler tarafından yönetilen Adanalı dizisinde rol almaya başlamıştır. Başrolünü Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt ve Selin Demiratar gibi oyuncuların paylaştığı dizide Oktay Kaynarca'nın kızı Sofia karakterini canlandırmıştır.

2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç'in ardından ikinci olan Sarıkaya, Türkiye'yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ancak oyunculuk kariyerini devam ettirmek istemesinden dolayı yarışmadan çekilen Sarıkaya'nın yerine Türkiye'yi Gizem Memiç temsil etmiştir.

Serenay Sarıkaya kimdir?

İkinci sezonun sonunda Adanalı dizisinden ayrılan Sarıkaya, yine 2010 yılında Şükrü Avşar'ın yapımcılığını, Murat Düzgünoğlu'nun ise yönetmenliğini yaptığı Lale Devri dizisinde Yeşim Taşkıran karakterini üstlenerek Tolgahan Sayışman ve Hatice Aslan gibi isimlerle başrolü paylaşmıştır. Dizinin bir bölümünde seslendirdiği bir şarkı büyük ilgi görmüş ve albüm yapması için teklifler gelmiştir. Sarıkaya, bu konuyla ilgili müziğe olan yeteneğini arkadaşının keşfettiğini ve sesini geliştirmek için eğitim alabileceğini söylemiştir. Ayrıca bir röportajında albüm teklifleri için "Teklifler doğru. Ücretler de fena değil. Ama şarkıcılık yapmam, işim oyunculuk" demiştir. 2011 yılında Hoşçakal isimli bir kısa filmde rol aldmıştır. 

2012'de Lale Devri dizisinin ikinci sezonunda diziden ayrılmak isteyen Sarıkaya, sözleşmesi gereği üçüncü sezonunun başlarında ölerek dizeden ayrıllmıştır.

Serenay Sarıkaya, çekimleri 2013 yılının Mayıs ayında başlayan, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli dizinin ikinci sinema filmi olan Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde Melisa karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl Amerikan yapımı The OC dizisinden uyarlanan Medcezir dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolde yer alacağı açıklamış ver ardından  Mira Beylice karakterine hayat vermiştir.

2014 yılında Medcezir'de birlikte rol aldığı Hazar Ergüçlü ile birlikte Elidor markasının reklam yüzü olmuştur. Bu kapsamda aynı yılın mart ayında yönetmenliğini İzlandalı yönetmen Thor'un yaptığı bir reklam filminde yer almıştır. Aynı yıl Mavi Jeans'in yeni reklam yüzü oldu ve iki yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Bu markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için çekilen reklam filminde dünyaca ünlü Brezilyalı model Francisco Lachowski ile birlikte yer almıştır. Aynı yılın eylül ayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer almıştır. 

2015 yılında ise yine aynı markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için Kerem Bürsin ile birlikte kamera karşına geçmiştir. 

Serenay Sarıkaya kimdir?

Rol aldığı sinema filmleri: Şaşkın, Plajda, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Hoşçakal, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, İkimizin Yerine, Günaydın Sevgilim

Peri Masalı, Paramarça Aşklar, Limon Ağacı, Adanalı, Lale Devri, Medcezir, Fi, Çi

Yer aldığı müzikaller: Alice

Almış olduğu ödüller:

- Miss Turkey 2010 İkinciliği

- En Stil Saç (Elle Style Ödülleri)

- En İyi Kadın Oyuncu (Karadeniz Teknik Üniversitesi Ödülleri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ödülleri, 3.Kristal Fare Medya Ödülleri, 41.Magnum Altın Kelebek Ödülleri, 5.İMK Sosyal Medya Ödülleri, 1.Türkiye Gençlik Ödülleri, Ege Üniversitesi 4.Medya Ödülleri, 42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri, 7.İMK Sosyal Medya Ödülleri, 6.Ayaklı Gazete Ödülleri, 44.Pantene Altın Kelebek Ödülleri)

- En İyi Kadın Dizi Oyuncusu (İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri, 3.Türkiye Gençlik Ödülleri)

- En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu (5.Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri, MGD 21.Altın Objektif Ödülleri)

- Yılın Kadını (GQ Türkiye Men Of The Year Ödülleri)

- En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu (13.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri, Arel Üniversitesi 4.Medya ve Sanat Ödülleri)

- Yılın En İyi Kadın Tv Oyuncusu (5.Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri)

- Yılın En İyi Kadın Oyuncusu (Kayahan Medya ve Sanat Ödülleri, 7.Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri)

- En Quality Kadın Oyuncu (6.Quality of Magazine Dergisi Ödülleri)

- Yılın Oyuncusu (2.Elele Avon Kadın Ödülleri)

- Elle Style Yılın Kadın Oyuncusu (6.Elle Style Ödülleri)

- En İyi Dizi/Sinema Kadın Oyuncu (10.GSÜEN Ödülleri, 3.Türkiye Gençlik Ödülleri)

- Yılın En Başarılı Kadın Film Oyuncusu (24.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri)

- Yılın Kadın Film Oyuncusu (12.İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri)

- Yılın Kadın Sinema Oyuncusu (4.Mersin Altın Palmiye Ödülleri)

- Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (6.Fashion Tv Moda Ödülleri)

- En İyi Kadın Drama Oyuncusu (6.Bilkent Tv Ödülleri)

- En Beğenilen Kadın Dizi Film Oyuncusu (16.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri)

- En İyi Kadın Dizi/Sinema Oyuncusu (12.GSÜ EN Ödülleri)

ÖZEL HAYATI:

Güzel ve başarılı oyuncu; Murat Süğlün, Çağatay Ulusoy, Tolgahan Sayışman, Muzaffer Yıldırım, Kerem Bursin gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Serenay Sarıkaya kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi