Şehit Eren Bülbül Kimdir?

Trabzonlu Eren Bülbül Kimdir? İşte detaylar...

Şehit Eren Bülbül Kimdir?

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Eren Bülbül 1 Ocak 2002'de Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

Ayşe - Hasan Bülbül'ün 4 oğlundan birisidir.

15 yaşında doğduğu yerde şehit düşmüştür.

11 Ağustos 2017 yılında Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile PKK üyeleri arasında yaşanan çatışmada şehit düşerek hayatını kaybetmiştir.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ?

Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışma yaşandı. PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Eren’in annesi Ayşe Bülbül oğlunun oraya götürülmesinde ihmal olduğunu söyledi: “Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren’i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren’in oraya neden getirildiğini öğrenmek istiyorum. Benim çocuğum şehit olmak isterdi ama askerde şehit olmak isterdi, kapının önünde değil." demişti.

Eren'in vefatından önce sosyal medyasında "Biri de çıkıp demiyor ki  'İyi Ki Varsın Eren' " paylaşımından sonra, "İyi Ki Varsın Eren" bir slogan haline gelmiştir.
 


EREN BÜLBÜL'ÜN İSMİ NERELERDE YAŞATILIYOR?

Maçka'da yeni yapılan tünele ve bir camiye, Trabzonspor Şenol Güneş Kompleksi Medical Park Stadı'nda bulunan kale arkası tribününe, Hasan Ali Yücel İlkokulu'nun bünyesinde bulunan ve yeniden düzenlenen Çok Amaçlı Salon'a, Gemlik Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi Kader Sokak'ta yaptırılan Halı Saha ve Çocuk Parkı'na ismi verilerek, yaşatılmaya çalışılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi