Seda Sayan Kimdir?

Başarılı sunucu Seda Sayan kimdir? Hangi projelerde yer almıştır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Seda Sayan Kimdir?

SEDA SAYAN KİMDİR?

Asıl adı Aysel Gürsaçer'dir. 30 Aralık 1962 tarihinde İstanbul'un Eyüp ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ağustos 1978 yılında sahne alabilmek için mahkeme kararıyla yaşını büyüterek doğum tarihini 4 Ocak 1959 olarak değiştirmiştir. Aralık 2017'de mahkeme kararıyla doğum tarihi 30 Aralık 1962 olarak değiştirilmiştir.

Şarkıcılığa düğün salonlarında başlayan Sayan, bir süre sonra uvertür olarak küçük gazinolara geçtmiştir. O zamnalrdaki sevgilisi organizatör Turgut Akyüz'ün Stardust kulübünde assolist olmuştur. Uzun süre "B" sınıfı gazinolardan olan Gülizar'da assolistlik yapmıştır. Dönemin büyük assolistlerin çok yüksek ücret taleplerine kızan Fahrettin Aslan tarafından, Harika Avcı'yla birlikte bir süre ders aldırılıp dönemin en büyük gazinosu Maksim Gazinosu'na assolist olarak çıkmıştır. Böylece ilk kez ciddi müzik eğitiminden gelmeyen assolistler dönemi başlamıştır. Fahrettin Aslan'a Seda Sayan'ı tavsiye eden film yapımcısı Türker İnanoğlu'dur.

Mayıs 1987'de ilk eşi Rıdvan Kılıç'la dünyaevine girmiştir. Çift; Aralık 1987 yılında boşanmıştır.

1990 yılında evlendiği ikinci eşi Sinan Engin'den 1995 yılında boşandı. Bu evlilikten Oğulcan adında bir oğlu dünyaya gelmiştir.

Mahsun Kırmızıgül ile üç yıl ilişki yaşamıştır. Çift, imam nikahı kıymıştır.

Üçüncü eşi Soner Yapcacık'la 25 Ağustos 1998'de evlenmiş ve Ocak 1999 yılında yollarını ayırmışlardır.

Dördüncü eşi Tuncak Kıratlı ile Nisan 2000'de evlenip, Ocak 2001'de boşanmıştır.

Futbolcu Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür ile 2004 yılında evlenmiştir. Fakat bu evlilik bir yıl devam edebilmiştir.

Türkücü Nihat Doğan ile nişanlanıp evliliğin eşiğinden dönmüştür.

Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan'la 1 Şubat 2008 tarihinde Çırağan Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılan nikâhla evlenmiştir. Çift, Şubat 2010 tarihinde boşanmışlardır.

Sanatçı; geçmişte; Erkan Çelik, Cafer,  Murat Karabova, Atilla Altay, Ali Güven gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Albümleri: Anılarım, Seda Sayan'la Başbaşa, Seviyor musun?, 80'li Yıllar (Nejat Alp ile birlikte), Ya Benim Olursun, Git Demesi Kolay, İşte ... Seda Sayan, Yeter ki İste, Vız Gelir Her Şey, Ah Geceler, Sensizliğe Yanarım, Ben Sana Demedim mi?, Var Mısın?, Sıkı Sıkı, Bebeğim, Gecelerce Ağlarsın Unutma, Aşkla, Seda Sayan 2012, Hatıran Yeter

Rol aldığı sinema filmleri: Yorgun, İmparator, Saide, Kanlı Su, Üç İstanbul, Geceler, Sırtımdan Vuruldum, Evimiz Olacak mı?, Reyting Hamdi, Bihter Can, Yabancı Damat, Hababam Sınıfı 3,5, Fedai , Akasya Durağı, İkizler Firarda, O Ses Türkiye, Jet Sosyete    

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Arabesk-Fantezi Müzik Kadın Sanatçı (3.Kral Tv Video Müzik Ödülleri, 4.Kral Tv Video Müzik Ödülleri, 7.Kral Tv Video Müzik Ödülleri, 8.Kral Tv Video Müzik Ödülleri)

- En İyi Kadın Sunucu (30.Altın Kelebek Ödülleri, 31.Altın Kelebek Ödülleri, 33.Altın Kelebek Ödülleri, 34.Altın Kelebek Ödülleri, 35.Altın Kelebek Ödülleri)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi