Rafet El Roman Kimdir?

Rafet El Roman kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Rafet El Roman Kimdir?

RAFET EL ROMAN KİMDİR?

Asıl adı Rafet Yaşdut'tur. 25 Ağustos 1968 tarihinde  Edirne'de dünyaya gelmiştir. Kimliğinde 'Yaşdut' olarak yer alan soyadını, Almanya'da verdiği 4 yıllık hukuk mücadelesi sonucunda 'El Roman' olarak değiştirmiştir.

1970 yılında ailesi Almanya'ya işçi olarak gittiğinde yedi yaşına kadar Uzunköprü Ömerbey köyünde anneannesi ile birlikte yaşamıştır. Birinci sınıfı köyde okuduktan sonra Almanya'ya ailesinin yanına gitmiştir. Öğrenimini Almanya’da tamamlayan Rafet El Roman, on altı yaşında şarkı sözleri yazıp beste yapmaya başlamıştır. Bu kadar ünlü olmadan önce bir süre İslam Kültür Merkezi'nde Kuran dersinlerine gitmiştir.  Burada sesi güzel diye kendisine ilahileri, ezanları okutturulmuştur. Bu sebeple yakın çevresinde kendisine 'Müezzin Rafet' diye hitap edilirmiş.

1988 yılında ise ilk sahne çalışmalarına başlamıştır. 1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio Kurumu tarafından Almanya'da "Yılın En İyi Yeteneği" seçilmiştir. 1994 yılında Frankfurt Kültür Festivali'nde Media Artist Award – Medya Sanat Ödülü almıştır. 1995'te Türkiye'ye gelerek ilk solo albümünü piyasaya sürmüştür. Gençliğin Gözyaşları adlı albüm bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaşmıştır. 1997 yılında En Güzel Günler Senin Olsun adıyla ikinci albümünü çıkarmıştır. 1998′de Avrupa'da ilk solo albümü çıkarmıştır. 1998 yılında Propaganda filmi ile Kemal Sunal, Metin Akpınar gibi oyuncularla birlikte başrolde oynamıştır. 1999'da Hayat Hüzünlü adlı üçüncü albümüyle yine büyük bir başarı elde etmiştir. 2000 yılında Rafet El Roman, Mehmet Ali Erbil ile 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonası için Türkiye millî futbol takımına yazdığı "Bir Gol Daha" şarkısını seslendirmiştir. 2000 yılında Dar Alanda Kısa Paslaşmalar adlı sinema filminde Müjde Ar ile birlikte başrolde oynamıştır.

Rafet El Roman, yine 2000 yılında kurduğu RER Müzik adlı müzik prodüksiyon şirketiyle müzik piyasasına yeni isimler kazandırmayı amaçlamaktadır. 2000 yılında Aşkın Nur Yengi ile, söz ve müziği kendisine ait olan "Peşindeyim" adlı şarkıda düet yapmıştır. 2000 yılında Hanımeli adlı dördüncü albümünü çıkaran Roman, 2002 yılında, beşinci albümü 5 NR Aşk adlı albümünü hayranlarının beğenisine sunmuştur. 2004 yılının yaz aylarında, Sürgün adlı altıncı albümünü yapmış ve bu albümle çok büyük bir satış grafiği yakalamıştır. Albüm içinde bulundurduğu birçok hit şarkıyla 2004 yılının en beğenilen albümlerinden biri olmuştur. 2005 yılında, Kalbimin Sultanı adlı yedinci albümünü, onuncu sanat yılı şerefine müzik severlerin beğenisine sunmuş, album ilk çıktığı hafta büyük bir satış grafiği yakalayarak listelerin bir numarası olmayı başarmıştır. Müyap tarafından "Yılın En Çok Satan Albümü" ödülünü, "Altın Kelebek" ve "Popsav" tarafından da "Yılın En Başarılı Pop Sanatçısı" ödüllerini almıştır. 2006 yılında Gönül Yarası albümü çıkmış, bu albümü ile de başarısını devam ettiren Rafet El Roman, Müyap tarafından "Altın Ödül"e layık görülmüştür. 2008 yılında Bir Roman Gibi adlı albümünü piyasaya süren Rafet El Roman büyük başarı toplamıştır. Aynı albümde Yusuf Güney'le seslendirdiği "Aşk-ı Virane" adlı parçasıyla listeleri altüst eden Rafet El Roman, aynı parçayla Kral TV Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Şarkıcısı" ödülünün de sahibi olmuştur. 2011 yılında ise Rafet El Roman, Sevgiye Zaman Ver adlı albümünü piyasaya sürmüştür.

ÖZEL HAYATI:

1996 yılında hayatını birleştirdiği manken Tuğba Altıntop'tan 2003 yılında boşanmıştır.  Çiftin bu evliliklerinden 2000 yılında Su ve 2003 yılında  Şevval  adında iki kızı dünyaya gelmiştir.

Sevgilisi Yeşim Eryıldırım’dan 2010 doğumlu Edvan adında bir oğlu vardır.

2014 yılında Ceren Kaplakarslan ile Almanya'da nikah masasına oturmuştur. Çift, bir süre sonra boşanmıştır.

ALBÜMLERİ:

Gençliğin Gözyaşı, En Güzel Günler Senin Olsun, Hayat Hüzünlü, Hanımeli, 5 NR AŞK, Sürgün, Kalbimin Sultanı, Gönül Yarası, Bir Roman Gibi, Sevgiye Zaman Ver, Yadigar, Mecnun 

TEKLİLERİ:

Peşindeyim, Senden Sonra, Adımla Seslendi, Şipşak

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Senin Uğruna, Asayiş Berkemal,  Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Propaganda 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler