CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır?

CHP'de yeni genel başkan olarak seçilen Özgür Özel'in kim olduğu merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte detaylar...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır?

CHP'de yapılan kurultay sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan fazla oy alarak Genel Başkan seçilen Özgür Özel'in hayatı merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kimdir? Nerelidir ve kaç yaşındadır? Bütün ayrıntılar bu sayfada.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da Talat ve Rukiye Şükran Özel çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

EĞİTİMİ:

İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamlayan Özel, orta ve lise öğrenimine İzmir'de bulunan Bornova Anadolu Lisesi'nde başlamıştır. Son yılında Manisa Lisesi'ne geçip oradan mezun olmuştur. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde tamamlamasının ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazanarak, mezun olmuştur.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Özel, 2011 yılına yapılan seçimlerde milletvekili seçilene kadar serbest eczacılık mesleğini sürdürmüştür. 2007 yılından sonra Türk Eczacıları Birliği'nde (TEB) yönetim kurulu üyeliği sayman ve iki dönem genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca eczacılık kariyeri boyunca 163 tane kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği görevini yerine getirmiştir. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu'na üyelikleri bulunmaktadır.

SİYASİ KARİYERİ:

Cumhuriyet Halk Partisi

Özel, 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'den Manisa Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçilememiştir. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir. 2014 yerel seçimlerinde tekrar aynı partiden Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı olmuş fakat yine seçilememiştir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir. 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda CHP parti meclisi üyesi seçilmiştir. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP grup başkanvekilliği görevine seçilmiştir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü almıştır.

Soma Maden Faciası

Özel diğer CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma'daki maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulmasını teklif etmiş, bu önergenin gündeme alınmasıyla ilgili yaptığı 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerinden bahsetmiş, konuşma 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası sonrası ülke gündeminde uzun süre tartışılmıştır.

ÖZEL HAYATI:

1998 yılında Didem Özel ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, İpek Özel adında kızları vardır.

Özel, iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi