Özcan Deniz Kimdir?

Özcan Deniz kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Özcan Deniz Kimdir?

ÖZCAN DENİZ KİMDİR?

Özcan Deniz, 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. 1977 yılına kadar kadar Ankara'da yaşayan Deniz, aslen Ağrılı ve Kürt kökenlidir. Çocukluğu ve gençliği ailesinin Aydın'a göç etmesinden dolayı orada geçmiştir.

KARİYER HAYATI:

Eğitimi süresince, kendi yazdığı küçük hikâyeleri oyunlaştırarak, arkadaşları ile  küçük amatör tiyatro topluluğu kurmuş ve  çevre yörelere de turneler yapmıştır.  O yıllarda müziğe olan yatkınlığını da keşfedilmiştir.

1985 yılında ilk orkestra çalışmasını yaptığı Aydın'da kısa sürede tanınan ve aranılan bir orkestra solisti olan Deniz, İzmir ve Antalya'da sahneye çıkkmıştır. Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde düzenlenen geleneksel ses festivaline katılıp birincilik ödülünü alınca, hedefinde İstanbul'a gelme hayalleri oluşmaya başlamıştır. 1988 yılında İstanbul'a gelmiş ve  ardından 1989 yılında Almanya'ya gitmiştir.  Almanya'da da müzik çalışmalarına devam eden Özcan Deniz'i İstanbul'da fark edemeyen yapımcılar, Münih'te keşfetmişlerdir.

İlk albüm çalışmasını 1992 yılında yapmış ve Yine Ağlattın Beni isimli albümünü piyasaya çıkartmıştır. 1993 yılında yaptığı Meleğim adlı albümü ile şöhreti yakalamıştır.1994 yılında da Beyaz Kelebeğim albümü çıkartmıştır.

Peş peşe çıktığı televizyon programlarında sinema camiasının da dikkatini çeken oyuncu, 1994 yılında Türk sinemasının duayenlerinden Memduh Ün'ün Ona Sevdiğimi Söyle adlı filminde oynayarak sinemaya adım atmıştır.

1995 yılında askerlik görevini yapan Özcan Deniz, 1997 yılında kariyerine Yalan mı albümü ile müthiş bir dönüş yapmış ve aynı yıl Yalan mı adlı dizi ile televizyon izleyicileriyle buluşmuştur. Sırasıyla "Çoban Yıldızı", "Aslan Gibi", "Leyla", "Ses ve Ayrılık", "Hediye" albümlerini çıkarmış, 2009 yılında "Sevdazede" isimli albümünü çıkartmıştır. Mercan Dede'nin "Su" albümünde ve "3 Hürel Şarkıları" başlıklı albümde birer şarkıyla yer almıştır.

Başarılı oyuncu, her sene bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktadır. Böbrek Vakfı, TOÇEV Yaşasın Okulumuz, Kızılay dışında; Coca Cola Türkiye ve WWF “Herşey Değişir” işbirliği ile Bafa'ya Su, Ege'ye Bereket projesi için hazırlanan ve tüm dünyada yayınlanan şarkının Türkçe tercümesini Özcan Deniz, Pamela ve Fuat ile birlikte seslendirmiştir.

1999 yılında, öyküsünü kendi yazdığı "Aşkın Dağlarda Gezer" adlı televizyon dizisi ile ekranlara çıkmıştır. 2002 yılında efsane dizi "Asmalı Konak" ile müzikte yakaladığı başarılı kariyeri, oyunculukta da yakalamıştır. 2004 yılında "Haziran Gecesi", 2007 yılında "Kader", 2008 yılında "Aşk Yakar" adlı projelerde yer almıştır. Ardından "Samanyolu" adlı dizi ile televizyon izleyicilerinin evlerine konuk olmuştur.

Müzik ve televizyon dizileri çalışmaları ile birlikte, sinema filmi çalışmaları da devam etmektedir. 1994'te çektiği "Ona Sevdiğimi Söyle"den sonra 2002 yılında "Kolay Para", 2003 yılında "O Şimdi Asker", "Asmalı Konak: Hayat", 2004 yılında öyküsü kendisine ait "Neredesin Firuze", 2006 yılında "Keloğlan Kara Prense Karşı", 2008 yılında Dışişleri Bakanlığı'nın desteklediği "Mevlana Aşkın Dansı" adlı belgesel ile sinemaseverlerle buluşmuştur.

2011'de senaryosunu kaleme aldığı "Ya Sonra" başlıklı sinema filmi ile bu kez yönetmenlik koltuğuna kendi oturmuştur. 2012 yılında 11. albümü "Bi Düşün" ile müzik hayatına devam ederken, son olarak yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu'nun üstlendiği "Araf" filminde "kamyon şoförü Mahur" karakterini üstlenmiştir. Yine yönetmenliğini üstlendiği ikinci sinema filmi "Evim Sensin" ile 2 Kasım'da sevenleriyle buluşmuş olup birçok dalda ödüle layık görülmüştür. Özcan Deniz'in baş rolünü ve yönetmenliğini üstlendiği üçüncü sinema filmi "Su ve Ateş" 15 Kasım 2013 tarihinde izleyici ile buluşmuştur. 2014 itibarıyla Fox TV'de yayınlanan "Karagül" adlı dizide rol alan Deniz, 2015 yılında ise "Kaderimin Yazıldığı Gün" adlı dizinin kadrosunda yer almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Başarılı sanatçı ilk evliliğini 1991 yılında Handan Deniz ile yapmıştır. Çift, 2000 yılında boşanmıştır.

Özcan Deniz, 8 Mart 2018'de Feyza Aktan ile dünyaevine girmiştir.Çiftin bu evliliklerinden Kuzey adında oğulları dünyaya gelmiştir. Çift, 26 Haziran 2019 tarihinde tek celsede boşanıp, yollarını ayırmıştır.

Yakışıklı sanatçı geçmişte; Fahriye Evcen, Buse Narcı, Ayça Ayşin Turan, Selin Yağcıoğlu,  Yağmur Karabal, Afra Saraçoğlu gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

ALBÜMLERİ:

Yine Ağlattın Beni, Hadi Hadi Meleğim, Beyaz Kelebeğim, Yalan Mı?, Çoban Yıldızı, Aslan Gibi, Leyla, Ses ve Ayrılık, Hediye, Sevdazede, Bi Düşün

MÜZİK VİDEOLARI:

"Hadi Hadi Meleğim" , "Yalan mı?" , "Yalvarırım" , "Geçmiyor Günler" , "Yaralı" , "Utanıyorum", "Aslan Gibi" , "Dön Desem" , "Canım" , "Kal De" , "Sevdanın Rengi" , "Bir Dudaktan" , "Zorun Ne Benle Aşk" , "Nasip Değilmiş", "Bir Dudaktan (Remix)" , "İllallah" , "Kalp Yarası" , "Aç Bir Coca-Cola (2015) Reklam"

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Ona Sevdiğimi Söyle, Yer Çekimli Aşklar, Kolay Para, O Şimdi Asker, Asmalı Konak: Hayat,  Neredesin Firuze, Keloğlan Karaprens'e Karşı, Sarıkamış Beyaz Hüzün, Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı, Akşamdan Kalma, Akşamdan Kalma 2 , Ya Sonra, Araf, Evim Sensin, Akşamdan Kalma 3, Su ve Ateş, Sevimli Tehlikeli, Her Şey Aşktan, İkinci Şans   

ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

Yalan, Aşkın Dağlarda Gezer, Asmalı Konak, Haziran Gecesi, Kader, Aşk Yakar, Samanyolu, Bir Zamanlar Osmanlı, Karagül, Kaderimin Yazıldığı Gün, İstanbullu Gelin    

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Deniz Show , İki Renk 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi